Gyomirtóval fújtak le két utast a Nagyállomáson

Akt.:
Az állomáson figyelni kell a hangosbemondót
Az állomáson figyelni kell a hangosbemondót - © Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – A kalauz hívta a mentőket a vonaton ájulás közeli állapotba került utasokhoz.

Rosszul lett a Nyíregyházára tartó intercityn két férfi, akiket szerdán délelőtt a Nagyállomáson egy gyomirtást végző vasúti jármű spriccelt le vegyszerrel, miközben a két utas a vonatra várakozott. Egyikük azt mesélte a Naplónak, hogy égett a tüdejük, ájulás-közeli állapotban voltak, így a kalauz mentőt hívott a nyíregyházi állomásra. A két utast mérgezés gyanújával szállították a Jósa András Kórházba. Itt kivizsgálták mindkettejüket, egyiküket – aki látás- és hallássérült – egy napra bent is tartották.

A MÁV illetékesei megerősítették a történteket, hozzátéve, hogy egy harmadik utas is rosszul lett. Hangsúlyozták, a hangosbemondó többször jelezte, hogy jármű halad át a vágányon. Mint írták, a vasúthálózaton évente átlagosan 2-3 alkalommal végeznek vegyszeres gyomirtást; a Nagyállomáson augusztus 4. és 6. között végezték a munkákat, a speciális jármű ekkor éjjel-nappal, az előre kiadott program alapján folyamatosan dolgozott. „Az esetet a rendőrség, a MÁV és a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja. Korábban hasonló eset nem történt” – áll a tájékoztatójukban.

Természetesen a rendőrséget is felhívtuk, s Demeter Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense úgy nyilatkozott: mivel a vizsgálat során megállapították, hogy tényleges mérgezés nem történt (a vegyszer nem ártalmas az emberi szervezetre), így nem rendeltek el nyomozást az ügyben.

HBN–VÉZS
hirdetés