Gyógyszert csak szigorú rendszerben adnak ki!

Akt.:
Gyógyszert csak szigorú rendszerben adnak ki!
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – A gyógyszerkiadásnak nagyon szigorú szabályai vannak, és azt minden részletében pontosan nyilvántartják – tudtuk meg egy gyógyszerésztől annak kapcsán, hogy a napokban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet visszavonta négy patika (köztük egy debreceni) működési engedélyét, a gyógyszerek forgalmazására vonatkozó jogszabályok súlyos megsértésének indokával.

A neve elhallgatását kérő szakember a konkrét esettől függetlenül, általánosságban elmondta, hogy vény nélkül orvosnak, állatorvosnak, vagy gyógyszerésznek adható ki gyógyszer. Ehhez az illetőnek igazolnia kell személyazonosságát, és hitelt érdemlően (diploma, nyilvántartási szám, stb. alapján) a végzettségét, vagyis azt, hogy valóban orvos, állatorvos, vagy gyógyszerész. Rögzítik a kiadott gyógyszer nevét, mennyiségét; az azt átadó gyógyszerész és az átvevő nevét, illetve mindkettőjük aláírását. Pszichotikus anyagokat (kábítószer, nyugtató, altató) a fent említettek is csak vényre válthatnak ki.

HBN


A kép illusztráció
Debrecen - Vény nélkül kiadott gyógyszerekkel indokol a hatóság. Súlyosan megsértette a gyógyszerek forgalmazására vonatkozó jogszabályokat négy patika, köztük egy debreceni; ezért működési engedélyüket az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) visszavonta – közölte az...