Gyógyszerfejlesztésben is világelithez tartozik a Debreceni Egyetem

Akt.:
Gyógyszerfejlesztésben is világelithez tartozik a Debreceni Egyetem
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az intézmény a QuintilesIMS legfontosabb vizsgálóhelyeinek egyikévé vált.

Ünnepélyes sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a több éve eredményesen végzett munka gyümölcseként a világ legnagyobb gyógyszerfejlesztési vizsgálatait koordináló vállalat Prime Site-ja, azaz elsődleges vizsgálóhelye lett a Debreceni Egyetem.

Kayle Halett | Fotó: Molnár Péter Kayle Hallett | Fotó: Molnár Péter ©

Köszöntőjében Kaye Hallett, a QuintilesIMS alelnöke kiemelte: a két fél együttműködése több évre nyúlik vissza, nagyon elégedettek az elvégzett munka minőségével és mennyiségével, az intézmény teljesítményével, éppen ezért fontos tartották, hogy még szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki.

A négy évre szóló szerződés keddi aláírásának apropóján Szilvássy Zoltán rektor kifejtette, az egyetem néhány éve még „csak” a cég legjobb 1500 partnerének egyike volt, viszont ezzel a még szorosabb együttműködéssel a top 25-be került.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

– A QuintilesIMS a világ legnagyobb, gyógyszerfejlesztéssel kapcsolatos klinikai vizsgálatok szervezését és ellenőrzését végző vállalata, világviszonylatban minden ötödik klinikai vizsgálatot ők végeznek több százezer partnerük révén. A gyógyszerek fejlesztésének kulcsállomásai a klinikai vizsgálatok. Ha ebben stratégiai pozíciókat ér el az intézmény egy ilyen céggel, az rendkívül sok előnnyel jár mindkét fél és az ország számára is – mondta el Szilvássy Zoltán.

HBNTovábbi hírek a Gazdaság kategóriából