Gyilkosság Győrben – Vácon fogták el a gyanúsítottat

Győr, 2012. július 17., kedd (MTI) – Vácon fogták azt a 41 éves férfit, akit a múlt szombati győri gyilkossággal gyanúsítanak – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője kedden sajtótájékoztatón.

Károlyi Zoltán alezredes elmondta: a hétfőn elfogott P. Ottót Győrbe szállították; a férfi a kihallgatása során előbb tagadott, végül beismerte, hogy megfojtotta a 42 éves asszonyt, akivel másfél évig együtt élt.

A 42 éves áldozatra ötödik emeleti panellakásában a fia talált rá szombaton. A helyszíni szemle idegenkezűségre utaló körülményt talált, s a vasárnapi boncolás megerősítette, hogy a nő bűncselekmény áldozata lett.

A nyomozás során kiderült, hogy az áldozat a gyanúsítottal előbb munkatársi, majd szerelmi kapcsolatba került, de néhány hónapja szakítottak. A nő akkor kitette a lakásból a korábban Budapesten élő férfit, aki ettől kezdve hajléktalan lett. Gyakran felkereste volt szerelmét, s kérlelte a három kiskorú gyereket nevelő asszonyt, hogy fogadja vissza.

Vidákovich Gábor alezredes, kiemelt főnyomozó tájékoztatása szerint az áldozat többször vissza is fogadta a férfit, máskor pedig elutasította a közeledését.

Az alezredes elmondta: szombaton a lakásban veszekedett a gyanúsított az áldozattal, a gyerekek nem voltak otthon. A férfi fojtogatni kezdte a nőt, majd törölközőt tekert a nyakára. A férfi állítása szerint az asszony még élt, amikor otthagyta. A gyanúsított 100 ezer forintot magához vett, és elvitte az asszony két mobiltelefonját, mert elmondása szerint a híváslistán akarta ellenőrizni, hogy a nő milyen férfiakkal tart kapcsolatot.

P. Ottó Győrből Budapestre utazott, ott a Dunába dobta a telefonokat és az asszony lakásának kulcsát, majd Vácra ment, és egy alkalmi ismerőse fogadta be. Ott talált rá a rendőrség.

A büntetlen előéletű férfit emberöléssel gyanúsítják.

MTI

Gyilkosság Győrben – Rendőrkézen a gyanúsított