Gyilkosság – kalapáccsal ölt a nevelt fiú

Késsel és kalapáccsal végeztek gyilkosai egy váci férfivel, akinek a holttestét kedden találták meg a Pest megyei település határában.

Kiderült, hogy az áldozattal egy korábbi börtönbüntetése alatt, a börtönben megismert barátja végzett még hétfőn, a holttestet pedig a megölt férfi nevelt fia segített elrejteni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint kedden kaptak bejelentést a váci rendőrök, hogy a település határában, egy árokban holttestet találtak. A helyszínen megállapították, hogy a férfit megölték. A közelben megtalálták személyes tárgyait és egy véres kalapácsot. Kiderült, hogy a 40 éves férfi helybeli. Kocsiját egy nappal korábban megállították a rendőrök, abban 17 éves nevelt fia és egy 35 éves másik váci férfi ült. A felírt adatok alapján megkeresték a fiút, aki elmondta, hogy a gyilkosságot a másik férfi követte el.

A gyilkos és a későbbi áldozat egy börtönben ismerkedtek össze, szabadulásuk után a férfi befogadta későbbi gyilkosát. Kiderült, hogy a házigazdát még hétfőn ölték meg. Mikor a férfi hétfőn hazaérkezett, a börtönbeli barát megkéselte és többször kalapáccsal fejbe ütött. A holttestet az áldozat nevelt fiával közösen a halott férfi kocsijának csomagtartójába rakták és Vác határában kidobták egy árokba. Már hazafelé tartottak, mikor az az igazoltatás történt, ami alapján másnap beazonosították őket. A két férfi őrizetbe vették.