Helyi közélet

2014.10.06. 11:53

Könyvben a legkiválóbb pedagógusok élete

Hajdú-Bihar - A „Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület” újabb könyvvel tisztelgett az elhunyt pedagógusok előtt.

Hajdú-Bihar - A „Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület” újabb könyvvel tisztelgett az elhunyt pedagógusok előtt.

A 2002-ben indított, évente megjelenő Pedagógus arcképcsarnok sorozat most megjelent, XIII. kötete a 450 oldal terjedelmével 149 arcképvázlatot tartalmaz. A könyv szerzői 120-an vannak, ők az elhunyt pedagógusok volt kollégái, családtagjai, továbbá volt tanítványai.

A pedagógus életrajzok szerzői visszaemlékezéseikkel igazolják, hogy az elhunyt pedagógusok, könyvben szereplő óvónők, tanítók, tanárok nemcsak tanításaikkal, hanem egész egyéniségükkel neveltek, igen hasznos tagjai voltak annak a közösségnek, ahol éltek és dolgoztak.

A könyvet bemutató összejövetelen, a Megyeháza Árpád-termében, több száz érdeklődő jelent meg. Fülöp Mihály egyesületi elnök köszöntő szavai után Csermely László technikai szerkesztő egy pedagógussal kapcsolatos kedves élettörténetet osztott meg a jelenlévőkkel, melyet a zeneiskolások műsora követett. Ezek után dr. Korompai Gáborné, a könyv lektora mutatta be a megjelenő kötetet. Elmondta, hogy a Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület egyedülállóan az országban a kötetsorozat megjelentetésével már több mint egy évtized óta méltó emléket állít mindazoknak a pedagógusokkal, akik tudásukkal, cselekedetükkel egy életre való példát mutattak az utókornak.

HBN–VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában