Gyermeknapi álmokat teljesítettek az egyetemisták

Gyermeknapi álmokat teljesítettek az egyetemisták
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A Debreceni Egyetem hallgatói és önkéntesei 45 gyermek kívánságát teljesítették vasárnap, gyermeknapon.

Május utolsó vasárnapján, gyermeknapon általában ünnepelünk, ajándékozunk, kikapcsolódunk szabad téren és családi körben egyaránt. A legtöbben szívesen gondolunk vissza gyermekkorunk ilyen hétvégéire, amikor minden rólunk szólt. Vannak azonban olyanok, akik nem kívánhatnak ajándékot, esetleg el is feledkeznek ennek a napnak a jelentőségéről, mert anyagi körülményeik nem teszik lehetővé, hogy különböző programokon vegyenek részt vagy meglepetéseket kapjanak.

Az idei gyermeknap alkalmából a Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék aktív hallgatóiból álló egyesülete (SZÖSZ) hátrányos helyzetű, átmeneti otthonban élő gyermekek álmait váltotta valóra. Egy régóta vágyott baba, homokozó szett, vagy kiscipő – ilyen kívánságok érkeztek májusban a ReFoMix Családok Átmeneti Otthonaiban élő kicsiktől. Ezeket összegyűjtve a SZÖSZ Mindenkiért Egyesület tagjai táblázatba rendezték a kéréseket, és várták az önkéntes felajánlásokat. A várakozásokat magasan felülmúlva, egy nap alatt szinte az összes jótevő hely elkelt.

A kívánságokat május 31-én, gyermeknapon teljesítették, amikor is egy sétával egybekötött fagyizás után az önkéntesek személyesen adhatták át az általuk választott ajándékokat. A boldog gyermekarcok láttán minden törekvés, megfelelő ajándék utáni kutakodás értelmet nyert.

A SZÖSZ az otthonban élő gyermekekkel június végén háromnapos kirándulásra készül a Romániában található Biharfélegyházára. Addig pedig a csapat reményei szerint a gyerekeknek megfelelő elfoglaltságot jelentenek a vasárnap kapott ajándékok.

– Debreceni Egyetem –
hirdetés