Gyerekre uszította a kutyáját egy hajdúnánási férfi

Akt.:
Gyerekre uszította a kutyáját egy hajdúnánási férfi
Gyerekre uszította a kutyáját egy hajdúnánási férfi - © Fotó: police.hu
Hajdúnánás – Bíróság elé állítást javasolnak a rendőrök azzal a 43 éves férfival szemben, aki Hajdúnánáson a kutyájával ráijesztett egy kisgyermekre.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 43 éves D. Zoltánnal szemben.

A nyomozás adatai szerint egy 9 éves gyermek sétált 2015. január 27-én 13 óra 15 perc körüli időben Hajdúnánáson, az Árpád körúton, amikor vele szembe jött egy helyi férfi póráz nélküli nagytestű kutyájával, aki az ebet a kisfiúra uszította. A kutya üldözőbe vette az ijedt gyermeket, aki futva a közelben lakó rokonához menekült. A sértett édesapja az esetről telefonon értesítette a Hajdúnánási Rendőrkapitányság egyik szolgálatban lévő munkatársát, aki bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az eb gazdáját D. Zoltánt elfogta és előállította a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 43 éves helyi lakost, aki beismerő vallomást tett.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelttel szemben folytatott nyomozást 2015. február 12-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –