Gyereknapi majális Debrecenben

Gyereknapi majális Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök is programokkal készültek a gyerekeknek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai, a Kék Lovag Rendészeti Motoros Klub és a debreceni Karitatív Testület 2016. május 28-án közösen vettek részt a II. Gyermeknapi Majálison, amelynek helyszíne egy debreceni áruház volt. Az egész napos rendezvényt elsősorban hátrányos helyzetű, Hajdú-Bihar megyei és debreceni gyerekeknek, valamint szüleiknek szervezték. A Gyermeknapi Majálison a gyerekek megnézhették a rendőrségi motort és a szolgálati gépjárművet, felpróbálhatták a lövedékálló mellényt és rohamsisakot.

A gyermekek és a szüleik is kipróbálhatták a “részegszemüveget” és azok között, akik KRESZ tesztlapot töltöttek ki és a kerékpáros vagy motoros ügyességi pályán is végig mentek kerékpáros felszereléseket, világító eszközöket, karpántot, kerékpáros sisakot és térvédőket kaptak.

A rendezvényen a rendőrök, a tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai közös mentési bemutatót tartottak, hogy megmutassák az érdeklődőknek mi a feladatuk, ha közlekedési baleset történik.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –