Gyerekek és idősek közösen a jövőért

Gyerekek és idősek közösen a jövőért
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Kapcsolódva az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, kreatív délutánt tartottak kedden a Thomas Mann Utcai Idősek Klubjának tagjai. A szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás jegyében rendezett programon idén a textilhulladék felhasználásán volt a hangsúly.

– Négy évvel ezelőtt csatlakoztunk kezdeményezéshez, amelyet a Bolyai János Általános Iskola tanulóival együtt valósítunk meg. Minden alkalommal igyekezünk új és előremutató érdekességekkel készülni a témában. Idén a textilhulladékok újrahasznosításával és felhasználásával foglalkozunk. Ezt itthon egyáltalán nem gyűjtik szelektíven, mert nagyon kevés kerül belőle a hulladékok közé.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Igen sok textíliát lehet kreatív módon újra felhasználni, ennek bemutatására a délután folyamán gyerekek és idősek az asztaloknál közösen készítettek ajándékokat, már a karácsony alkalmából is.”

– A fiatalokat a szemléletformálás jegyében vontuk be a programba, abban bízva, hogy otthon is hasznosítják majd az itt látottakat, hallottakat – mondta el Pletenyik Erika, a gondozószolgálat vezetője.

HBN-MSZ