Helyi közélet

2017.07.03. 11:29

Tűz, baleset, leszakadó faágak és egy kecske is munkát adott hétvégén a tűzoltóknak

Hajdú-Bihar - A hétvégén sok esetben fakidőléshez riasztották a megye tűzoltóit, de több műszaki mentésben is részük volt. Többek között egy autó motorral ütközött össze szombat hajnalban Hajdúdorogon, Debrecenben pedig vízelvezető árokba esett egy idős ember vasárnap este. 

Hajdú-Bihar - A hétvégén sok esetben fakidőléshez riasztották a megye tűzoltóit, de több műszaki mentésben is részük volt. Többek között egy autó motorral ütközött össze szombat hajnalban Hajdúdorogon, Debrecenben pedig vízelvezető árokba esett egy idős ember vasárnap este. 

Péntek hajnalban Debrecen közelében sínekre dőlt egy akácfa. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. A közlekedést akadályozta az eset. A menetrend szerinti vonaton ötvenen utaztak. Személyi sérülés nem történt.

Két hektár árpa égett péntek délelőtt Komádi és Furta között. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók nagy létszámmal érkeztek a helyszínre, ahol több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Jelentősebb anyagi kár keletkezett.

Faág szakadt le egy tizenöt méteres fáról, péntek délben a Debrecenben, a Horváth Árpád utcában. A debreceni tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították az ágat.

Pénteken kora délután Hajdúnánáson, a Dorogi utcában egy tehergépkocsi motorterét burkoló szigetelőanyag füstölt, amelyet a hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltottak.

Korhadt törzsű fa úttestre esett, illetve egy ott közlekedő autóra dőlt péntek délután Hajdúnánáson, a Dorogi utcában. A személygépkocsi vezetője nem sérült meg. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal eltávolították a fát.

Kecske lába szorult be péntek délután drótkerítésbe Debrecenben, a Kardvirág utcában. A debreceni tűzoltók kéziszerszámokkal szabadították ki az állat lábát, aki az eset során nem sérült meg.

Hajdúsámsonban, az Árpád utcában személygépkocsi ütközött villanyoszlopnak, amely az útra dőlt. Pénteken délután riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, akik a járművet áramtalanították. Az autóban két ember utazott, akiket a mentőszolgálat kórházba szállított. A villanyoszlop helyreállításán az áramszolgálató szakemberei dolgoztak.

Debrecenben, a Rigó utcában egy fa villanyoszlop és lakóépület irányába veszélyesen megdőlt, péntek este. A helyi tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Tíz méter magas tujafa meghasadt péntek este Pocsajban, az Árpád utcában. A fa villanyvezetéket, gyalogos és járműfogalmat veszélyeztett, ezért a létavértesi önkormányzati tűzoltók létra segítségével kéziszerszámokkal eltávolították a fát.

Személygépkocsi motorral ütközött össze szombat hajnalban Hajdúdorogon. Az autóban két ember utazott, ők nem sérültek, de a motoros az út menti mély árokba zuhant. A hajdúnánási tűzoltók vonultak a helyszínre, ők segítettek a mentőszolgálatnak a sérültet dugólétrával és mentőkötéllel felhozni, így kórházba tudták szállítani. A tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a roncsok eltávolításán dolgoztak.

Szombat reggel személygépkocsira faág szakadt Debrecenben, az Ispotály utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a faágat. Anyagi kár nem keletkezett.

Hajdúböszörményben, a Kemény János körúton szombat este egy személygépkocsi motortere kigyulladt. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották az tűzet. Az autóban négy ember utazott, ők nem sérültek meg. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Vasárnap délelőtt Debrecenben, az Erdei Ferenc utcában hat méter magas fa gyökerestől kidőlt egy kapubejáró elé. A debreceni tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. Anyagi kár nem keletkezett.

Vízelvezető árokba esett egy idős ember vasárnap este Debrecenben, a Cser utcában. A segítségére sietők nem tudták kiemelni, így a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik board hordágy segítségével kiemelték a bajba jutottat az árokból. A mentőszolgálat kórházba szállította.

Éjfél előtt pár perccel riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat Hajdúsámsonba, a Bojtorján utcába. Egy húsz négyzetméteres ház égett teljes terjedelmében. A tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A ház melletti kertben egy embert találtak a tűzoltók, aki a tűzzel kapcsolatban nem sérült meg, de a mentőszolgálat kórházba szállított. A helyszínre a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult. A tűz során anyagi kár keletkezett.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában