Gyengén felhős, 24-28 fok…

Gyengén felhős, 24-28 fok…
Kedden a sok-sok napsütést eleinte csak a fátyolfelhők szűrhetik, majd estétől délnyugat felől megvastagszik a felhőzet és néhol már kialakulhat zápor, esetleg zivatar.

Általában 24 és 28 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. A szél gyenge marad, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg. Hidegfronti hatással számolhatunk.

Szerdán eleinte főleg a Dunántúlon, később északon többfelé, délen szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Lokálisan jelentős mennyiségű (20-40mm) eső hullhat. A délutáni órák hőmérséklete tág határok között, 19 és 29 fok között alakulhat (a csapadékosabb nyugati és északi megyékben lehet hűvösebb).

Csütörtökön zivatar is előfordulhat

Csütörtökön a napsütés mellett – hasonlóan a szerdai naphoz – elsősorban az északi és a nyugati tájakon növekszik meg a felhőzet és itt zápor, zivatar többfelé fordulhat elő. A légmozgás mérsékelt lesz, csak zivatarok környezetében válik viharossá a szél. 22 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

Pénteken és a hétvégén gyakran lesz erősen felhős az ég és szórványosan várható eső, zápor, zivatar. A felmelegedés fokozatosan mérséklődik, szombaton és vasárnap már csak 23 fok körül alakulhat a maximum-hőmérséklet.

Forrás: www.koponyeg.hu