Gyengül a havazás a Nyugat- Dunántúlon

Reggel óta már csak Győr- Moson- Sopron Megyében esik a hó, ott 9 óra óta 2-7 centiméteres friss hó hullott. Pénteken 7 utat lezártak a hóátfúvások miatt a Nyugat-Dunántúlon, további három szakasz pedig csak egy nyomon járható

A buszok mindenhol közlekednek, de néhány perces késésekre számítani kell.

A főutak letaposott havasak, hókásásak, a mellékutak szintén havasak. -tájékoztatott a közútkezelő. Több autó megcsúszott, árokba borult, egymásnak ütközött, de személyi sérüléssel járó baleset egyelőre nem történt a Nyugat- Dunántúlon.

A buszok is mindenhol közlekednek, a Balaton és a Kisalföld Volán járatain 10-15 perces késésre lehet számítani, de eddig minden busz elindult. A Bakony Volánnál is csak néhány perces kését ígérnek. A Vasi Volán Mesterháza és Kőszeg között haladó járata reggel nem tudott elindulni egy árokba csúszott autó miatt, de azóta minden busz elindult, 10-15 perces késés azonban előfordulhat. A Zala Volán Zalakaros és Nagykanizsa között haladó busza kora reggel a járhatatlan út miatt kimaradt, azóta itt is mindenhol elindulnak a buszok, legfeljebb negyed órás késés lehetséges.

Győr-Moson-Sopron megyében 15-25, Vas megyében 20-35, Veszprémben megyében 15-25 míg Zala megyében 25-35 centiméter hó esett az utóbbi két napban. A hóátfúvások miatt 7 út járhatatlan, de elzárt település nincs a térségben.

Nem lehet közlekedni Karak és Jánosháza, Mersevát és Kemenesszentmárton, Baglad és Nemesnéd, Söjtör és Tófej, Pális és Edve, Egyházasrádóc és Nagykölked közötti úton, valamint a nemeskocsi bekötőn. Egy nyomon járható a Sárvár-Ölbő, a Vönöck és Kemenesmagasi út, valamint Pápóc és a megyehatár közötti szakasz.