Nagyvilág

2008.05.13. 21:13

Putyin munkatársai jók Medvegyevnek is

<p>Dmitrij Medvegyev, Oroszország múlt héten beiktatott új elnöke kinevezte munkatársait - adta hírül az AFP kedden. A névsor nem okozott meglepetést: szinte kivétel nélkül elődje, Vlagyimir Putyin mellett dolgoztak eddig.</p>

11 munkatársat nevezett ki Oroszország új elnöke, Dmitrij Medvegyev, akikkel a jövőben együtt kíván dolgozni. Heten közülük korábban Vlagyimir Putyin közvetlen munkatársai voltak. Ketten az exelnök időszakában miniszteri tisztséget is betöltöttek. A további két ember Medvegyev korábbi kormányában, és az orosz energiaóriás, a Gazpromban töltöttek be magas tisztségeket.
Nem várható változás a kommunikációban sem: Medvegyev sajtótitkára a Kommerszant egykori újságírónője, és Putyin egyik életrajzi könyvének szerkesztője, a 33 éves Natalja Tyimakova lesz. A Kreml-adminisztráció vezetőjének neve sem meglepetés, Szergej Nariskin szintén Putyin mellett dolgozott.
Elemzők szerint a lista is azt bizonyítja, hogy a volt államfő befolyása továbbra is megmarad a Kremlben azután, hogy Dmitrij Medvegyevet a múlt héten beiktatták hivatalába. Vlagyimir Putyin miniszterelnökként folytatja a munkát, miután harmadszor nem indulhatott az államfői tisztségért. Pártjának elnökjelöltjeként néhány éve még alig ismert Medvegyev azonban könnyedén megnyerte a legutóbbi választásokat, így elemzők szerint Moszkva politikájában nem lesz változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!