Gyárthatnánk ismét motort

Egy érdekes, nem mindennapos, mini kiállítást láttam a Fórumban. Elgondolkodtató volt, mikor újra láthattam azokat a motorokat, amelyeken egykor motoroztam: Danuvia, Pannonia-írja olvasónk.

Elkezdtem gondolkodni, mi lenne, ha ezeket a motorokat újra gyárthatná a magyar ipar. Nem mindegyiket, csak a piros 125-ös Danuviát és a 250-es Pannoniát, de esetleg még meg lehetne kockáztatni a Pannoniát 500 köbcentiméteresben.

Biztos vagyok benne, ha ezeket, a magyar ipar csodálatos motorjait a mai elvárásoknak megfelelően négyütemű motorral gyártanák, egészen biztosan feladnák a leckét a Hondának, sőt még a Harley Davidsonnal összehasonlítva sem vallanának szégyent.

Tovább játszadoztam a gondolattal: Debrecenben van két olyan gyártelepünk, mint a volt járműjavító vagy a GÖCS. Biztosan lehetne itt valamit csinálni. Munkahely, amire oly sokan várnak, meg aztán a városunknak is dicsőségére válna, mert ezek a motorok a maguk idejében kiválóak voltak, nem beszélve a kiváló mérnöki teljesítményről, amit újra lehetne csillogtatni.

Somogyi Tibor, Debrecen