Helyi közélet

2014.07.07. 14:49

Figyelmes rendőr segített a biharnagybajomi házaspáron

Biharnagybajom, Gyula - Gyulai kirándulásukat követően egy biharnagybajomi házaspár írt levelet a Gyulai Rendőrkapitányság vezetőjének.

Biharnagybajom, Gyula - Gyulai kirándulásukat követően egy biharnagybajomi házaspár írt levelet a Gyulai Rendőrkapitányság vezetőjének.

Levelet küldött a gyulai rendőrkapitánynak egy biharnagybajomi házaspár. Leírták, hogy 2014. június 29-én Gyulára kirándultak, a várfürdőben pihentek. Autójukkal egy közeli parkolóban álltak meg.

„Nem voltunk elég elővigyázatosak, az egyik első ablakot nyitva felejtettük. Talán zavarunkban nem is helyesen jegyeztük meg a nevét – Jova György – és a rendőri azonosító számát sem tudtuk megjegyezni, de reméljük, azonosítható lesz, aki ezen a vasárnapon teljesített szolgálatot. Ez a fiatal rendőr megpróbált bennünket felkutatni a strandon.” A levél írói úgy fogalmaztak: a rendőr mindent bevetett annak érdekében, hogy elérje őket. Mobiltelefon azonban nem volt náluk és a strand hangosbemondóját sem hallották. Hat óra elteltével mentek vissza a parkolóba és ott értesültek a történtekről. A rendőr órákon át vigyázott az autóra, illetve a benne lévő értékekre.

„Nem győzünk hálálkodni e fiatal rendőrnek, aki nagyon kedvesen és segítőkészen közölte velünk a történteket. Azt kell mondanom, hogy ez a szép gesztus és munka dicséretet érdemel. A velünk lévő külföldi vendégeink is csak pozitív tapasztalattal térhettek haza.” A köszönet sorait Kolysza Zoltán r. alezredes, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője adta át Jova György r. főtörzsőrmester, helyszínelő és balesetvizsgálónak. A rendőrkapitány példamutatónak nevezte a főtörzsőrmester segítőkészségét. Hangsúlyozta, hogy kollégáitól mindig azt kéri: intézkedjenek törvényesen, szakszerűen, emellett legyenek nyitottak a Gyulán élők és a fürdővárosban pihenők rendőri eszközökkel kezelhető problémáira, észrevételeire.

„Sokat járunk Gyulára és a jövőben is csak ajánlani tudjuk az Önök városát és elmondani másoknak a velünk történt pozitív tapasztalatot.”– zárja levelét a biharnagybajomi házaspár.

- Békés Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában