Gyanús csomagot dobtak át a Fehér Ház kerítésén, egy nőt letartóztattak

Washington – A Fehér Ház északi oldalán lévő területet rövid időre lezárták hétfőn, helyi idő szerint a kora délutáni órákban, mert egy nő gyanús csomagot dobott be a kerítésen. Később kiderült, hogy a tárgy ártalmatlan.

Az AP hírügynökség szerint a tettest azonnal letartóztatták, a rendőrség azonban pár órán keresztül nem adott részletes tájékoztatást. A titkosszolgálat, szakértők bevonásával vizsgálta a bedobott csomag – vagy doboz, vagy italos üveg – tartalmát.

Az esetről sem a közszolgálati rádió (NPR), sem a nagyobb televíziós állomások nem adtak hírt, valószínűsíthetően azért, mert mindenütt az ünnepi programokat sugározták. Az Egyesült Államokban ugyanis a hétfői nap (mint minden év utolsó májusi hétfője) szövetségi ünnep: az Emlékezés Napja (Memorial Day), amikor a háborúkban meghalt valamennyi amerikai katonára, eltűntre és hadifogolyra emlékeznek. Barack Obama elnök is koszorút helyezett el – és beszédet mondott – az arlingtoni nemzeti sírkertben, a szövetségi fővárosban pedig – csakúgy, mint valamennyi amerikai kis-, és nagyvárosban – felvonulások és ünnepi programok vannak egész nap.

A rendőrség helyi idő szerint a kora esti órákban közleményt adott ki, s ebben az áll, hogy a gyanús csomag egy fémtárgy volt, semmiféle veszélyt nem jelentett, s a Fehér Ház északi oldalának zárlatát azonnal fel is oldották.

– MTI –
hirdetés