Gyalogost gázoltak egy belvárosi zebrán

Gyalogost gázoltak egy belvárosi zebrán
© Fotó: police.hu
Debrecen – Nem biztosított elsőbbséget a személyautó sofőrje és járművével elsodort egy nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy férfi közlekedett az általa vezetett gépkocsival november 22-én 12 óra körül Debrecenben, a Péterfia utcán, a Hunyadi utca felől a Honvéd utca irányába. A sofőr a Péterfia és Honvéd utcák kereszteződésében úgy kanyarodott balra, hogy nem biztosított elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelyen áthaladó nőnek, akit a gépkocsi jobb elejével elsodort. A személyautó ezután az út mellett lévő korlátnak, majd egy arra közlekedő gépkocsinak ütközött. A gyalogos, egy 30 éves nő a balesetben könnyű sérülést szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

A Vágóhíd utca
Debrecen - Egy nőt ütött el az a gépkocsi, amelynek sofőrje nem biztosított elsőbbséget egy debreceni kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Egy férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett november 21-én dél körül Debrecenben, a Vágóhíd utcán a Hajnal utca felől a Galamb utca irányába. A sof...

A baleseti statisztikai adatok és az elmúlt évek rendőri tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy őszi és téli hónapokban sajnálatos módon sok gyalogost és kerékpárost ütnek el járművel a hazai közutakon.

Gyakorlatilag valamennyi gyalogos elütésről elmondható, hogy annak hátterében valamilyen emberi hiba áll (gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, figyelmetlenség), és ez egyben azt is jelenti, hogy ezek a többnyire súlyos balesetek szabálykövető magatartással, az emberi hibák kiküszöbölése által megelőzhetőek.

A gyalogosok és kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

Ne feledjék: a balesetek megelőzhetők! A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása.

– police.hu –