„Gyakran kell szippantással megoldani a helyzetet”

„Gyakran kell szippantással megoldani a helyzetet”
© Illusztráció: Orosz Csaba
Debrecen – Legutóbbi körkérdésükben arról érdeklődtünk, hogy olvasóink lakókörnyezetében rendben van-e csapadékvíz elvezetése.

Nagy Sándorné, nyugdíjas

nagy_sandorne

A Sámsoni út közelében lakom, és az utcában előfordul, hogy térdig áll a talajvíz, ami indokolható a csatornák és az árkok hiányával. Gyakran kell szippantással megoldani a helyzetet.

Szabó Lászlóné, nyugdíjas

szabo_laszlone

Debrecen belvárosában lakom. Nem érzékelem, hogy probléma lenne a belvízelvezetéssel. Szerintem a vidéken élőknek jelent ez nagyobb problémát, a városban lakókat nem érinti.

Tóth Péter, nyugdíjas

toth_peter

A talajvíz- és a szennyvíz­elvezetéssel sem vagyunk megelégedve Debrecenben, a Mikepércsi úton. Az önkormányzatnál azt a választ kaptuk erre, hogy nincs jelenleg kapacitás a fejlesztésre.

Tóth Erika, főállású anyuka

toth_erika

Alacsonyabb fekvésű helyen élünk; ha nagy esőzések vannak, akkor úgy felgyűlik az udvarban a víz, hogy gumicsizmával is nehéz közlekedni. Egyszer a tűzoltók oldották meg a problémát.

HBN|Fotók: Matey István


A villamos is elúszik… (felvételünk a 2014. augusztus 6-ai vihar után készült a Thomas Mann és a Bolyai utca kereszteződésében)
Debrecen - Júniusban nem egy alkalommal maradtak hosszabb ideig víz alatt utcák, terek. „A csapadékvíz-elvezető műveket a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően meghatározott előfordulási valószínűségű és az adott területre jellemző intenzitású csapadékvizek elvezetésére méretezve terve...