Gyökeres változást vár a Civil Fórum Debrecenben

Gondola Zsolt Zoárd
Gondola Zsolt Zoárd
Immár egyedüli civil szervezetként 3. ciklusát kezdheti a debreceni közgyűlésben.

 

A kis szervezeteket hátrányosan érintő módosított választási rendszerben is sikerült a 2006-oshoz képest közel duplányi voksot szerezniük, ezért elégedettek a vasárnapi eredménnyel – jelentette ki Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum keddi sajtótájékoztatóján. A szervezet immár a harmadik ciklusban szerzett képviseletet a városi közgyűlésben.

Az országos átlag alatti volt a részvételi arány

Az elnök szégyenletesnek nevezte, hogy az ország második legnagyobb városában messze az országos átlag alatti volt a részvételi arány. Elgondolkodtató – tette hozzá –, hogy a Fidesz például 20 ezerrel kevesebb voksot kapott, mint korábban. Gondola szerint ezzel az elmúlt 4 év teljesítményét minősítették az otthon maradók.

Csak a szavazásra jogosultak 21 százalékától kaptak bizalmat

Figyelemre méltó az is, hogy csak a szavazásra jogosultak 21 százalékától kaptak bizalmat a Fidesz képviselői, amit az elnök úgy kommentált: reméli ebből tanult a városvezetés, és gyökeresen változtatni fog a döntéshozatal eddigi gyakorlatán. Azt várja, hogy a korábbinál sokkal jobban támaszkodnak majd a többi szervezet véleményére is. Annál is inkább, mert a Civil Fórumhoz a választás előtt több civil szervezet is csatlakozott, melyeknek az álláspontját az elnök egyedüli képviselőként szintén tolmácsolni szeretné a közgyűlésben. HBN-ÉP