Így „készül” a kocsonyafesztivál

Így „készül” a kocsonyafesztivál
A Szinva-terasz látogatói csütörtök délben különös látványnak lehettek tanúi: a Szinvában egy horgász állt, aki pisztrángra vetette ki a botját.

Ez a látvány nem is lesz olyan különös a kocsonyafesztivál idején, hiszen a Szinva-terasz ad majd otthont a pisztránsgshownak is. Itt rendezik meg a jégszobrászatot, a téli kutyadivat-bemutatót, a síshowt, a biciklis-, és kutyabemutatót. Amíg a horgászok a halak kifogásával foglalatoskodnak, addig a látogatók pedig megkóstolhatják a híres lillafüredi pisztrángot is, hiszen a fesztivál idején a belvárosba költözik a pisztrángos.

Vízesés és színpad

Még 28 napot kell várni a kocsonyafesztiválra, de a szervezők már megkezdték az előkészületeket. Csütörtökön a Szinva-teraszon, a fesztivál egyik fő helyszínén tartottak technikai bejárást. Így kiderült, hogy a vízesés a rendezvény idején működni fog, és fölötte kap majd helyett a színpad. A terasszal szembeni parkolóban síshowt rendeznek, ahol a bemutatók mellett a civilek is kipróbálhatják a belvárosban síelést.

A pisztrángshow igazi szenzáció lesz, hiszen a lillafüredi pisztrángosból telepítenek halakat a Szinva belvárosi szakaszába. Ezzel is bizonyítva, hogy Miskolcnak olyan tiszta a vize, hogy a pisztráng is megél benne – mondta Rózsa Edit, a fesztivál ötletgazdája.

NSzR