Gusztustalan műsorokkal rombolják a fiatalok ízlését

Gusztustalan műsorokkal rombolják a fiatalok ízlését
A különböző TV-csatornákat nem nagyon érdekli a hagyományok megőrzése, megszerettetése a fiatalokkal. Inkább ízlésromboló valóságshow-t közvetítenek, különböző tehetségkutatókat, ahol elvétve akad értékes produkció, és magyar nyelven már szinte senki nem énekel; gusztustalan kibeszélő-showkat, mert ezeket divatos, illetve „trendi” sugározni – írja debreceni olvasónk.

Szeptember 25-én a TÁG szalagtűzője volt a Főnix Sportcsarnokban. Sokaknak feltűnő volt a korai időpont. Tisztelet az ötletgazdáknak, hisz a nyári szünidőben kiválaszthatták a ruhákat, a táncokat és volt bőven idő betanulni azt. Így a diákoknak innentől kezdve már csak a tanulásra kell koncentrálniuk. A szalagavató mindig egy kicsit showműsor is, látványos táncok bemutatója.

Nem volt akkora sikerük

Bár egyáltalán nem divat, de volt két osztály, aki a néptánc mellett döntött, az egyikük élő zenével. Sajnos, nem volt akkora sikerük, mint a látványos showműsort bemutató társaiknak és mint azt a hagyományaink megérdemelnék. Mégis hatalmas tiszteletet érdemelnek ezek a tanulók, hisz nemes feladatot vállaltak fel. A néptánc egy olyan sokszínű hagyomány, amit szerencsére még nem veszítettünk el.

Cirkusz kell a népnek

Ez egy nép kultúrája, melyet óvni kell vagy kellene mindenkinek, aki magyar. Ha belegondolunk, a különböző TV-csatornákat nem nagyon érdekli a hagyományok megőrzése, megszerettetése a fiatalokkal. Inkább ízlésromboló valóságshow-t közvetítenek, különböző tehetségkutatókat, ahol elvétve akad értékes produkció és magyar nyelven már szinte senki nem énekel; gusztustalan kibeszélő-showkat, mert ezeket divatos, illetve „trendi” sugározni.
Mert cirkusz kell a népnek, hát adjuk meg nekik! Az értékeket pedig elegánsan söprik a szőnyeg alá. Sajnos, itt tart ma a világ.

Hudákné Lakatos Margit