Guggolni kell vagy pucsítani- ki hogyan csinálja

Guggolni kell vagy pucsítani- ki hogyan csinálja
Sokan ódzkodnak a nyilvános illemhelyektől. Főleg a hölgyek. Az uraknak ugye mindegy, hiszen ők csak állnak- ha kisdologról van szó, aztán hogy kell-e kézmosás, az mindig a lelkiismeretükön múlik.

A nőknek azonban ez kényes téma. A bokorban nem kéne pisilni- és nem csak azért, mert ha a rendőr meglát, akkor több ezerrel lesz kevesebb a pénztárcában, hanem azért is, mert guggolni kell vagy pucsítani- ki hogyan csinálja. Na meg a csobogás helye és a lábak túl közel vannak egymáshoz. Talán ez a nomád módszer az, amit a hölgyek legkönnyebben elutasítanak. Fogadjuk el, civilizált világban élünk- legalábbis annak látszóban- ezért hát civilizált helyen akarunk könnyíteni magunkon.

De mi a baj a nyilvános vécével? “A higiénia!” “Fúj, hát oda nem mennék le!”- hallottam ismerősöktől. Én lementem- az egyetlenbe, ami működik Debrecenben.


Milyen Debrecen egyetlen működő nyilvános wc-je?

A nagyerdei verzió

Ön szerint hová menjünk, ha ránk jön a szükség – kérdeztük a debrecenieket.

Válasz a videóban!


Kedves néni fogad, fölötte egy polcon mindenféle női holmi, amire hirtelen szüksége lehet egy igényes nőnek a mosdóban, a számlát is odaadja. Kellemes csempe, bentebb pelenkázó, hatalmas tükör, vázában a virág, van szappan, meg kézszárító, a padló tiszta- nyilván nem csak pihenni jár oda, aki ott dolgozik.

Egyik ajtóra rá van írva, hogy rossz. A másikon egy madzag lóg, hogy be tudjuk húzni magunkra. De amelyik funkcionál- a legtöbb ilyen, abban van papír, vécéülőke. Bár utóbbi szinte mindegy is.

Mert őszintén: melyik nő ül rá bármilyen nyilvános toalett-karimára? A csésze nincs körbe pisilve, nincs büdös, ahogy az sokak elméjében él, nincs tömeg, meg pipiskedés a tükör előtt a többi nő előtt, ahogy a plázákban- egyedül vagyok.

Nem is csoda. Amilyen híre van a nyilvános vécéknek! De sebaj! Én legalább már tudom, hogy azért mégis csak van hová menni, ha ránk jön a szükség.

Bézsé

Kell-e fizetni a Fórumban a megkönnyebbülésért?