Grúziában taroltak a debreceni kosarasok

Grúziában taroltak a debreceni kosarasok
© Forrás: unideb.hu
Debrecen – Csoportelsőként jutott a középdöntőbe a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata a Nemzetközi Egyetemi Kosárlabda Liga (ISBL) selejtezőjében.

A Tbilisziben rendezett torna nyitómérkőzését a házigazda GTU és a DEAC játszotta, amely nyolc pontos győzelmet aratott a grúzok ellen. A második játéknapon a Moszkvai Állami Egyetem ellen öt pontos debreceni siker született. Az Ukhta városát képviselő egyetemisták ellen hosszabbításban négy másodperccel a vége előtt szerzett kosárnak köszönhetően az oroszok nyertek egy ponttal. Mivel azonban a grúzok és a moszkvaiak is legyőzték vasárnapi ellenfelünket, az orosz USTU csapatát, ezért a harmadik mérkőzés kimenetelétől függetlenül már biztos csoportelső volt a DEAC.

A tavalyi évhez hasonlóan így a Debreceni Egyetem csapatának a középdöntőből esélye lesz kvalifikálnia magát az ISBL négyes döntőjére. A tbiliszi torna legértékesebb játékosának járó díjat Nagy Botond kapta, a legjobb debreceni játékosnak Filip Patkovicot választották, míg a legjobb debreceni tanuló díját Kis Lajos vihette haza.

– Debreceni Egyetem –
hirdetés