Grilleztek, tárcsáztak a tanodazárón Nyíracsádon

Grilleztek, tárcsáztak a tanodazárón Nyíracsádon
Nyíracsád (HBN – K. Z. E. ) – Főzéssel egybekötött családi nappal zárta az első tanévet a november óta működő tanoda Nyíracsádon. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Programhoz (TÁMOP) benyújtott pályázat által támogatott tanoda 36 hátrányos helyzetű általános iskolás gyermeknek biztosítja az esélyegyenlőséget a felzárkózásra, a hátrányos helyzetből adódó lemaradás csökkentésére.

– A tanodában rendszeresen szervezünk olyan programokat, melyekbe a szülők is bekapcsolódhatnak, ez által még nagyobb betekintést nyerhetnek a tanoda működésébe, a gyermek fejlesztésének, fejlődésének menetébe. Fontosnak tartjuk ezeket a közös programokat, nemcsak közösségépítő szerepe, hanem a családias együttlét örömének megtapasztalása miatt is – fogalmazott Kabályné Pazonyi Erika, a tanoda vezetője.

Sportoltak, bográcsoztak

A családi napot a Gúthi erdő tövében megbúvó Csonkás szabadidő parkban tartották, ahol a diákoknak szervezett sportprogramok és akadályverseny végére a szülők bográcsaiban is elkészült a lecsós és paprikás csirke. A bográcsoson kívül ízes sültek is készültek, az ínycsiklandó húsoknak nemigen volt idejük kihűlni, már a tárcsákról elfogytak az utolsó darabig. Az ízek, illatok mellett a grill látványa sem volt mindennapi, hisz akadt olyan gyermek, aki még soha nem kóstolt grillezett ételt, nemcsak a folyamat, de még a fogalom is ismeretlen volt számára. A jó hangulatú, vidám családi napnak csak az est leszállta vetett véget. A nyár folyamán sem maradnak távol egymástól a diákok és a pedagógusok, augusztusra már biztosan szerveznek közös programot.

Kedves Zilahi Enikő