Helyi közélet

2013.03.28. 11:47

Egységes kérelem: Bárkit megbízhat a gazda

Debrecen - Ismét segítik technikai közreműködők is a gazdákat az egységes kérelem beadásánál.

Debrecen - Ismét segítik technikai közreműködők is a gazdákat az egységes kérelem beadásánál.A hamarosan megnyíló felületen az egységes kérelmet háromféle módon lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH): amennyiben az ügyfél rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval saját ügyfélkapuján keresztül, amennyiben nem rendelkezik, technikai közreműködő, vagy meghatalmazott útján. Technikai közreműködők a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók lehetnek.

Kiknek segítenek?

Ők azoknak a gazdálkodóknak nyújtanak térítésmentes segítséget, akik nem rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval, illetve kérelmüket megbízható szakmai segítséggel szeretnék beadni. A technikai közreműködő feladata az egységes kérelem benyújtására, az adatváltoztatás illetve adatváltozás bejelentésére, (adatok módosítása, adatok pontosítása, kérelem visszavonása, vis maior bejelentése), MePAR változásvezetési kérelem benyújtására, az ügyfél-nyilvántartási adatok módosítására, az ügyfél tájékoztatására, valamint technikai és szakmai segítségnyújtásra korlátozódik. Technikai közreműködést vehet igénybe, aki egységes kérelmet még nem nyújtott be, természetes személy, vagy az egységes kérelem alapján a 2012. évben megállapított területe nem haladja meg az 50 hektárt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában