GPS-es nyomkövetéssel támad a DKV új mobilappja

Akt.:
GPS-es nyomkövetéssel támad a DKV új mobilappja
© Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – Megújult a DKV honlapja és mobiltelefonos applikációt is készítettek.

Ezentúl sokkal könnyebb lesz megtudni a cívisvárosban, hogy éppen hol jár az általunk várt busz, villamos, vagy troli. Jelentős fejlesztésen esett át ugyanis a DKV Zrt. internetes oldala, és mobiltelefonos applikációt is készítettek együttesen másfél-kétmillió forintból. Nagy Attila, a vállalat vezérigazgatója ezek bemutatásakor elmondta: honlapjuk sokkal fiatalosabbá, gyorsabbá, jobban áttekinthetővé vált. A menetrend mellett például értesülhetünk a friss forgalmi hírekről, de az is kiderül, hogy hol lehet jegyet, bérletet vásárolni. Hamarosan az útvonaltervező menüpont is működni fog, és a vakok, gyengénlátók részére is használhatóvá válik.

Az ingyenes mobilapplikációval kapcsolatban a cégvezető hangsúlyozta, hogy ez más hasonló megoldásoknál jobb, mivel nem csak az előre megírt menetrend szerint jeleníti meg járműveik földrajzi helyzetét, hanem a GPS-nek köszönhetően a valódi pozíciót láthatjuk. Az angolul és németül is működő transIT DKV alkalmazás jelenleg androidos, valamint iOS-es telefonokon használható, a Play áruházban már mától elérhető, de az App Store-ban csak két hét múlva válik azzá.

Móricz Tamás, a fejlesztést végrehajtó HC Linear Kft. kereskedelmi igazgatója hozzátette, hogy az applikációban egyebek mellett van QR-kód-olvasó, mutatja a legközelebbi megállókat. és például kedvenc járatainkat is elmenthetjük.

Mind a honlap, mind a mobilalkalmazás egy hónapig tesztüzemben működik, vagyis még előfordulhatnak kisebb problémák.

HBN-OCs