Görögként a Fazekasban

Akt.:
Görögként a Fazekasban
© Fotó: Matey István
Debrecen – Tógába öltözve és digitális eszközöket is használva könnyebb megjegyezni a mitológiát.

Digipolisz, avagy „utazás” az ókori Görögországba címmel bemutatóórát tartottak a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban kedden. A 9. b osztály tanulói, 34-en újszerű módon – például digitális eszközök használatával –, elsősorban azt mutatták be, hogyan dolgozták fel a görög mitológiát. A diákok és tanáruk, Fegyverneki Gergő ennek kapcsán fehér tógába bújt, görög istennek öltözött be.

A tanulócsoportok Görögország történelmének, kultúrájának, földrajzának és gasztronómiájának főbb jellemzőit is ismertették társaikkal, méghozzá úgy, mintha egy utazási iroda arra kérte volna fel őket, készítsenek kulturális-turisztikai magazint az országról az ott nyaralni vágyóknak.

digipoli2
Fotó: Matey István

A több tantárgyra kiterjedő műsorban voltak olyan tanulók, akik „antik-bulvárblogot” adtak elő, énekeltek, görög táncot jártak, rajzaikat és kisfilmjeiket mutatták be, sőt a vendégeknek saját készítésű görögsalátát is kínáltak.

A bemutató után az érdeklődő pedagógusoknak úgynevezett módszertani workshopot tartottak a digitális eszközök oktatási, valamint a modern pedagógiai módszerek használatáról.

A Fazekas Mihály Gimnáziumban igyekszünk újszerű módszerekkel kísérletezni. Így szeretnénk a diákokhoz közel hozni a tőlük időben és nyelvben távol álló műveket”

– jelentette ki Fegyverneki Gergő magyartanár a helyszínen lapunknak. Elmondta: a digitális eszközök használatával igyekeznek korszerűen tanítani, kreatív módszerekkel tudást építeni. Az is cél, hogy a gyerekekben kifejlődjenek azok a készségek, amelyekre az egyetemen, a munkaerőpiacon szükségük lesz.

A tapasztalatok szerint az élményalapú tanulás jóval eredményesebb, mint a magolás – tette hozzá Fegyverneki Gergő.

HBN-OCs


Debrecen - „Az okostelefon nem csak egy kütyü, ami arra jó, hogy szórakozunk rajta, hanem lehet multifunkciós taneszköz is” - vallja Fegyverneki Gergő, akinél nem tiltott eszköz, hanem pedagógiai segédlet a telefon. Vegyük elő a mobileszközöket! - ezzel a kéréssel indult az irodalomóra a Fazekas ...