Montenegró nem bírt a korán ellépő görögökkel

Akt.:
Görög siker a montenegróiak felett
Görög siker a montenegróiak felett - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Zoi Dimitrakou győzelemre vezette hazáját Montenegró ellen.

Montenegró és Görögország párharcával folytatódott a délutáni sportdömping a Főnixben. Már az első negyed elején egymásnak estek a felek, de a kék mezesek viszonylag hamar 11 pontos különbségre tettek szert, rövid szünet után hasonló maradt a játék képe. Zoi Dimitrakou egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből, ugyanis egymaga húsz pontot dobott, amiből a triplákat 75 százalékos hatékonysággal értékesítette, ennek köszönhetően a félidőben a 44–27-es görög vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulást követően roppant izgalmassá vált a találkozó. A montenegróiak valósággal megtáltosodtak, amiben nagy szerepet játszott a tornán jól, viszont a meccs korábbi szakaszaiban önmagukat igencsak alulteljesítő kulcsemberek. Skerovic és Robinson 6–6, valamint az öt pontot szerző Jovanovic vezérletével hét pontra olvadt a két nemzet válogatottja közti differencia a harmadik etap után. Azonban a hellének nem akarták a vak szerencsére bízni a saját sorsukat, így magasabb sebességre kapcsolva kezükbe vették az irányítást, percekkel a vége előtt szinte folyamatosan 12–13 egységnyi előnyben voltak, de a továbbjutáshoz legalább 16 pontos különbségű siker kellett, ezért a feszültség szinte tapinthatóvá vált a görög alakulat kispadjánál. A mérkőzés végét jelentő dudaszó után 76–63-as végeredményt mutatott az eredményjelző tábla Görögország javára, de hogy ez mire lett elég, csak a fehérorosz-francia meccs után derül ki.

George Dikeoulakos, a görög válogatott szövetségi kapitánya a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, elsődleges céljuk a győzelem volt. – Azt hiszem, majdnem tökéletes támadások, és remek védekezés jellemezte a játékunknak, persze a hibák is előjöttek, különösen a harmadik negyedben, viszont az utolsó etapban feljavultunk – értékelte az utolsó cívisvárosban játszott összecsapásukat a rutinos tréner.

HBN-DZST


Eredmény

Montenegró–Görögország 63–76 (11–22, 16–22, 24–14, 12–18)

Montenegró: Perovanovic 15, Robinson 13, Skerovic 9, Pasic 8, Jovanovic 7, Aleksic 6, Popovic 2, Bjelica 2, Vujovic 1

Görögország: Dimitrakou 29, Spanou 13, Chatzinikolaou 9, Kosma8, Kaltsidou 7, Lymoura 6, Papamichail 2, Sotiriou

hirdetés