Sport

2013.06.24. 11:23

Túl magasan volt a léc

Lonigo - Lonigóban elvéreztek a Debrecenből továbbjutó magyarok, Benkő és Magosi.

Lonigo - Lonigóban elvéreztek a Debrecenből továbbjutó magyarok, Benkő és Magosi.

Papírforma végeredmény született a salakmotoros Grand Prix-kvalifikáció olaszországi középdöntőjében, így nem meglepő, hogy a két magyar, Benkő Roland és Magosi Norbert nem jutott be a challengbe.

Különfutamok

A lonigói derbit a Debrecenből továbbjutó dán Hans Andersen nyerte, megelőzve a Grand Prix-menő szlovén Matej Zagart. A cívisvárosi versenyhez hasonlóan több különfutam is fokozta az izgalmakat, a hajdúsági viadalhoz hasonlóan a dán Michael Jepsen Jensen szétmotorozásban szerezte meg a dobogó harmadik fokát, megelőzve a német Martin Smolinskit. Külön említést érdemel a pünkösdkor Debrecenben remeklő Vaclav Milik szereplése, aki ötödik helyen kvalifikálta magát a következő körbe. A hatodik helyért négyen vívtak különfutamot, így az utolsó helyezett csak tartalékként jutott a challengbe; a futamot végül a lengyelek korábbi junior világbajnoka, Maciej Janowski nyerte az ausztrál Troy Batchelor, a horvát Jurica Pavlic és a lengyel Krzysztof Buczkowski előtt.

A magyarok közül Benkő Roland két pontot szerzett, Magosit és az olasz Franchettit győzte le, míg Magosi neve mellé egy pont került.

Nem jött össze

A dániai Esbjergben rendezték volna a másik középdöntőt, ám az időjárás közbeszólt. Az esőzések miatt a pálya alkalmatlanná vált a szombati verseny lebonyolítására - ám ezt a kijelentést csak azt követően hozták meg az illetékesek, hogy Viktor Golubovszkij bukott, s egyes információk szerint eltörte a vállát. Vasárnapra sem javult az időjárás, illetve a pálya állapota, így elmaradt a verseny, s miután az esbjergi klub vezetői lemondtak a középdöntő megrendezéséről, így egy másik helyszínen lesz a megmérettetés, a helyszín és a dátum még kérdéses.

HBN


Lonigói továbbjutók

1. Hans Andersen (dán) 13 pont, 2. Matej Zagar (szlovén) 12, 3. Michael Jepsen Jensen (dán) 11+3, 4. Martin Smolinski (német) 11+2, 5. Vaclav Milik (cseh) 10, 6. Maciej Janowski (lengyel) 9+3, 7. Troy Batchelor (ausztrál) 9+2, 8. Jurica Pavlic (horvát) 9+1, 9. (tartalék) Krzysztof Buczkowski (lengyel) 9+0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!