Helyi közélet

2014.06.03. 07:26

Megkérdeztük: Ön szerint észreveszik-e a tehetségeket az iskolában?

Debrecen – Képzőművészeti iskolába jártam, ahol a tanárok jobban odafigyeltek a tehetséges gyerekekre, de nem vagyok benne biztos, hogy egy általános iskolában nagyobb figyelmet kapnak a jó képességű diákok – vélekedett Czifrus Ádám.

Debrecen – Képzőművészeti iskolába jártam, ahol a tanárok jobban odafigyeltek a tehetséges gyerekekre, de nem vagyok benne biztos, hogy egy általános iskolában nagyobb figyelmet kapnak a jó képességű diákok – vélekedett Czifrus Ádám. Kányási Kitti szerint a pedagógus egyéni döntése, mennyire figyel a gyerekekre, de ő maga úgy emlékszik vissza, hogy senkivel sem foglalkoztak a külön.

– Az iskolától függ, mennyire veszik észre a tehetséges tanulókat. Ahova nehezebb bekerülni, véleményem szerint ott többet foglalkoznak a tehetséges tanulókkal – fogalmazott Perge György.

Kiss Brigitta úgy véli, ha valaki nagyon tehetséges, akkor kap kiemelt figyelmet, de ha csak néhány tárgyban, akkor nem.

– Ha a gyerek tehetséges egy adott tárgyból, de másból nem kiváló, akkor nem azt erősítik, amiben jó, hanem azt, ami nehezebben megy neki. Ezzel az a probléma, hogy nem arra helyezik a hangsúlyt, amiben sikeres, hanem, amiben kevésbé – hangsúlyozta Csoma Eszter.

Fekete Teodóra azt tapasztalta, akkor foglalkoztak külön a tehetséges gyerekekkel, ha volt rá idő. Mint mondta, a tanárok elsősorban a tananyag leadására koncentrálnak.

HBN-SZM|Fotók: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában