Gondot okozott a vasúton az esti vihar

Borsod-Abaúj-Zemplén – Több helyen is gondot okozott a vasúti közlekedésben a vasárnap esti vihar, volt, ahol elmosta a síneket a víz, de Mágocs-Alsómocsolád település a vasútállomással együtt került víz alá. Több vonalon kell késésekre számítani.

A Mávinform tájékoztatása szerint a vasárnap esti esőzés miatt autóbuszok viszik az utasokat a Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között, mert Mágocs-Alsómocsolád települést és az állomást elöntötte a belvíz. Szécsény és Ipolytarnóc között több helyen elmosta az esőzés a vasúti pályát.

Lassabban járhatnak a vonatok továbbra is az árvíz, és belvíz helyzet miatt, a Budapest-Győr-Hegyeshalom a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes, a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon, valamint a Tisza magas vízállása miatt Szolnok és Szajol között. ezeken a vonalakon 10-20 perces késésekre kell számítani.

Autóbuszra kell átszállni az utasoknak Karád és Mernye, Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely, illetve Sajóecseg és Tornanádaska, valamint Nógrádkövesd és Balassagyarmat között, ami 10-15 perces késést okoz.

Ugyancsak vonatpótló autóbuszra kell szállni még napokig Csajág és Balatonkenese között, a vasútvonal mellett lévő löszfal állapota miatt. Emiatt néhány vonat a menetrendtől eltérően korábban közlekedik.

A menetrendről részletesen a www.mav.hu internetes oldalon, illetve a 06-40-49-49 49-es helyi tarifával hívható kék számon lehet tájékozódni.

-Független Hírügynökség-