Gonda Daniella felnőttként és serdülőként is bizonyított

Gonda Daniella felnőttként és serdülőként is bizonyított
Remekül, szó szerint fényesen szerepelt a felnőtt országos bajnokságon a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola fiatal tollaslabdázója, Gonda Daniella.

A felnőtt egyéni országos tollaslabda-bajnokságnak ezúttal a pécsi tollaslabdacsarnok adott otthont. A DSC-SI versenyzője, Gonda Daniella mindhárom versenyszámban rajthoz állt.

Egyéniben az évközi eredményei alapján nem kellett kvalifikációt játszania, a főtábláról indulhatott. Ott az első mérkőzésén a budapesti Deák Nóra volt az ellenfele, akit két könnyű játszmában győzött le (21/11, 21/11 ). A négy közé jutásért a debreceni élversenyző ( későbbi győztes ) Varga Orsolya volt a vetélytársa, Daniella végül jó teljesítményt nyújtva maradt alul (18/21, 14/21). Vegyes párosban a móri Krausz Gergellyel az oldalán indult. Itt kvalifikációban az ifi magyar bajnokság győztesével kerültek szembe, s végül színvonalas mérkőzésen, három játszmában kikaptak (11/21, 21/17, 14/21).

A fiatal debreceni legeredményesebben női párosban szerepelt. A családi párosban, vagyis édesanyja, Gondáné Fórián Csilla oldalán a legjobb négy között végzett. A döntőbe jutásért a verseny első kiemelt párosa volt az ellenfél, Gondáék 45 perces nagy csatában, három játszmában maradtak alul a később a bajnoki címet is megszerző budapesti párossal (Ádám Krisztina, Keszthelyi Melinda) szemben (21/18, 17/21, 16/21). Az összkép pozitív, hiszen Daniella megszerezte élete első felnőtt bajnoki érmét.

A felnőtt ob-t megelőzően Budapesten került megrendezésre a serdülő országos bajnokság. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzői közül kiemelkedett Gonda Daniella, aki mind három versenyszámban bekerült a döntőbe. Leány párosban (Farkas Virág oldalán) első, míg egyéniben és vegyes párosban (Krausz Gergely mellett) második helyezést ért el. Mester József is állhatott fel dobogóra. Fiú párosban második, míg vegyes párosban harmadik lett.