Gólzáporos edzőmeccsek

Gólzáporos edzőmeccsek
Gólzáporos edzőmeccsek - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Kecskemétet és a Balmazújvárost fogadta felkészülési mérkőzésen a DVSC-TEVA.

Két edzőmeccset is játszott a Loki az elmúlt hétvégén, a kecskemétiek 6–4-re tudtak nyerni a válogatottjai nélkül (Verpecz István, Lázár Pál, Korhut Mihály és Szakály Péter) kiálló DVSC ellen, a második találkozón pedig már 3–0-s debreceni siker született az újvárosiakkal szemben.

A piros-fehérek honlapjának beszámolója szerint Kovács Ádám és Dalibor Volas összjátékának hála félidőben 2–0-ra vezetett a Lokomotív a Bács-Kiskun megyeiek ellen. A szünet után Pekár duplájával gyorsan egyenlítettek a vendégek, ám Volas büntetőt értékesített, így az 58. percben ismét a Kondás-alakulatnál volt az előny. A folytatásban Balázs mesterhármasig jutott, csakúgy, mint Pekár, illetve a hazaiaktól Volas négy gólt szerzett, de hiába, 6–4-re ugyanis a vendégek nyertek.

A második felkészülési meccsen, az Újváros ellen szintén hamar, már a 13. percben előnybe került a Loki, Bouadla szöglete után Dusan Brkovics a bal alsóba lőtt. A vezető találat megszerzését követően tovább nyomott a DVSC, aminek meg is lett az eredménye, a 41. minutumban Sidibe talált be. A második félidő valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, de a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben, pláne miután Kertész Tamás belőtte a harmadik hazai találatot, amivel a DVSC-TEVA 3–0-ra meg is nyerte az összecsapást.

Öt ellenfél

Hétfőn korán reggel elindult a DVSC-TEVA a törökországi Belekbe, ahol tíz napig készül a társaság. Az edzőtábor alatt öt felkészülési mérkőzést játszanak majd a debreceniek, ellenfeleik a bolgár CSZKA Szófia, a dél-koreai Pohang Steelers, a kazah Sahtyor Karagandi, a japán Shonan Bellmare és a romániai Gaz Metan lesznek. A Loki két kapussal és huszonhárom mezőnyjátékossal edzőtáborozik. A cívisvárosiak négy válogatott labdarúgója, Verpecz István, Lázár Pál, Korhut Mihály és Szakály Péter már Törökországban tartózkodik a nemzeti együttessel, ők majd kint csatlakoznak a hajdúságiakhoz.

A Loki két saját nevelésű focistája, Berdó Péter és Szatmári Csaba is lehetőséget kap a bizonyításra, Bernáth Csaba, Bódi Ádám, Dombi Tibor, Joel Damahou és Nagy Zoltán sérülés miatt azonban otthon maradt.

A DVSC-TEVA Törökországba edzőtáborozó csapata: Nenad Novakovics, Verpecz István; Dusan Brkovics, Korhut Mihály, Króner Martin, Lázár Pál, Ludánszki Bence, Máté Péter, Mészáros Norbert, Igor Morozov, Szatmári Csaba, Vadnai Dániel, Berdó Péter, Selim Bouadla, Ferenczi János, Rene Mihelic, Spitzmüller István, Szakály Péter, Zsidai László,Kovács Ádám, Kulcsár Tamás, L’Imam Seydi, Ibrahima Sidibe, Szécsi Márk, Dalibor Volas.


A tények

DVSC-TEVA – Kecskemét 4-6 (2-0)
Debrecen. Vezette: Solymosi.DVSC: Novakovics – Ludánszki, Máté, Mészáros, Vadnai (Ferenczi 62.) – Kovács Á., Zsidai, Mihelic, Szécsi M. – Kulcsár, VolasKTE: Polekszics – Szabó T. (Bulajics 46.), Póti (Sztehlik 64.), Karan, Farkas A. – Forró (Komáromi 78.), Patvaros, Pekár, Nagy P. (Dudás 73.) – Simon (Eisenberg 56.), Balázs
Gól: 1-0 Volas (8.), 2-0 Volas (33.), 2-1 Pekár (50.), 2-2 Pekár (56.), 3-2 Volas (11-esből 58.), 3-3 Balázs (65.), 3-4 Balázs (11-esből, 72.), 3-5 Pekár (74.), 3-6 Balázs (78.), 4-6 Volas (11-esből, 85.)

DVSC-TEVA – Balmazújváros 3-0 (2-0)
Debrecen. Vezette: Veizer.

DVSC: Slakta – Króner, Szatmári, Morozov (Györky 69.), Brkovics (Suskó 46.) – Bouadla, Spitzmüller, Berdó, Ferenczi (Kondás 71.) – Seydi (Kertész 46.), Sidibe (Balogh N. 71.)

Balmazújváros: Mester – Vachtler, Papp F. (Sárközi 64., Bakos 78.), Forgács, Németh – Demjén, Kónya, Müller (Oláh 64.), Virágh (Nagy R. 64.)– Pintér – Belényesi (Karacs 68.)
Gól: 1-0 Brkovics (13.), 2-0 Sidibe (41.), 3-0 Kertész (56.)