Gólokat kellene szerezni már végre

Akt.:
Kondás Elemér
Kondás Elemér - © Fotó: HBN
Debrecen – A helyzetei megvannak a DVSC-nek, azonban a gólszerzéssel hadilábon állnak a debreceni támadók.

Továbbra sem nagyon megy a góllövés a Lokinak a bajnokságban, holott ha a támadók számát nézzük, jól áll a piros-fehér klub, ugyanis ahol a keret tagja Adamo Coulibaly, Ibrahima Sidibe, Balogh Norbert vagy éppen Tisza Tibor, ott joggal várható el, hogy rendre többször is megzörgesse a hálót a csapat. Ez azonban koránt sincs így, ha a Békéscsaba elleni 7–0-t kivesszük a sorból, akkor a legutóbbi 10 meccsén mindössze hat gólt lőtt a Debrecen. Ez a vezetőedző, Kondás Elemér szerint is kevés. A szituáció jó oldala az, hogy a lehetőségekig többnyire eljut a gárda, ám rossz a helyzetkihasználása.

Még jobban akarni

– Jó példa erre a Fradi elleni meccsünk a múlt héten, amikor taktikusan játszottunk, kontrákból pedig megvoltak a lehetőségeink, a 14. percben például óriási ziccert rontottunk, ha az bemegy, egészen más a helyzet. Később a Ferencváros kihasználta a védelmünk megingásait, ha koncentráltabbak vagyunk, nem ez lett volna a vége – tért ki Kondás Elemér a 3–0-s vereségre.

A hajdúságiak szerdán Szombathelyen lépnek pályára 18.30-tól (élőben: www.haon.hu) a Haladás ellen, a vendégek célja a győzelem, ehhez azonban nyilván gólok kellenének.

Ön szerint mi lesz a Haladás - DVSC-TEVA mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

– Mindig nehéz a vasi megyeszékhelyen focizni, általában szoros meccseket játszunk ott. Még jobban kell összpontosítanunk, hogy gólokat szerezzünk, anélkül ugyanis nem lehet sikert elérni. A hazaiak jó eredményeket értek el ebben a szezonban, az, hogy most elvesztették legutóbbi két összecsapásukat, semmit sem jelent. Akaratos, harcos futball jellemzi a Haladást, emellett megvannak a kellően kreatív labdarúgóik is. Nekünk még jobban kell akarnunk a győzelmet és végig fegyelmezetten kell tennünk a dolgunkat, hogy mindezt elérjük – fogalmazott a szakvezető.

A DVSC a Haladás-mérkőzés után nem indul rögtön haza, egy éjszakát Bükön töltenek a fiúk és csütörtök délelőtt kelnek útra. Hogy a hazafelé vezető, 450 kilométeres út mennyire lesz hosszú a lokisták számára, azt a szerdai bajnoki meccs végeredménye nagy mértékben befolyásolhatja majd.

HBN-TNTovábbi hírek a Sport kategóriából