Gólokat ígér a DVSC-TEVA holland csatára

Akt.:
Geoffrey Castillion
Geoffrey Castillion - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Geoffrey Castillion jól érzi magát Debrecenben, és alig várja, hogy pályára lépjen a magyar élvonalban.

Másfél hete igazolta le a DVSC-TEVA a huszonnégy éves holland támadót, Geoffrey Castilliont, aki a többszörös BEK/BL-győztes Ajaxban cseperedett futballistává. A csatár négy esztendőre írt alá a piros-fehérekhez, és mint kiderült, 67 németalföldi élvonalbeli mérkőzésén 11-szer volt eredményes. A 191 centiméter magas labdarúgó csak a harmadik Európa Liga-selejtezőkörben léphet majd pályára, amennyiben a Loki eljut addig. (Frissítés: Mint a klubvezetéstől megtudtuk, Castillion már most csütörtökön, a Skonto Riga ellen is játszhat.)

Kérem, mutatkozzon be, mit kell tudnunk az eddigi karrierjéről?

Geoffrey Castillion: Már egészen kicsi koromban elkezdtem futballozni, tizennégy esztendős voltam, amikor hívott a nagyhírű Ajax, és a játékosuk lettem. Öt évvel később felkerültem az első csapat keretéhez, de nem lett volna egyszerű játéklehetőséghez jutnom, annyi kitűnő focista szerepelt az amszterdamiaknál, ezért a vezetők kölcsönbe adtak. Három élvonalbeli gárdában is játszottam, az RKC Waalwijkben, a Heraclesben és a NEC-ben. Azt gondolom, nem szerénytelenség, ha azt mondom: jól ment a futball, jó szezonokat tudhattam magam mögött, és lőttem a gólokat. Úgy véltem az évek során, hogy ideje továbblépnem a holland első osztályból, ezért tavaly elfogadtam egy amerikai ajánlatot, s a New England-hez kerültem. Meglehetősen jól teljesített a gárda, az edző pedig nem igazán favorizált engem, ezért pár hónap után Romániában, Kolozsváron kötöttem ki az Universitatea Clujnál. A klub anyagi gondokkal küzdött, ezért csak félévet töltöttem el a kolozsváriaknál, majd szabadon igazolhatóvá váltam. Ekkor jött a Debrecen megkeresése, láttam, hogy ez kiváló hely lehet számomra, nagyon jó a csapat, és csodás a stadionja. Bizton állíthatom, megfelelő helyre kerültem.

Milyen tervekkel vágott neki a cívisvárosi kalandnak?

Geoffrey Castillion: Abban bízom, hogy sok mérkőzést fogok majd játszani Loki-mezben, és minél több gólt tudok rúgni a magyar bajnokságban, s talán a nemzetközi porondon is. Azon leszek, hogy a DVSC minél sikeresebb legyen, ehhez alá kell rendelnem mindent, de ezzel szerintem nem lesz gond. A társak mindenesetre remekül fogadtak, mindenki kedves és figyelmes volt velem, ez jól esett.


Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Mielőtt a Lokiba igazolt, mit tudott hazánkról?

Geoffrey Castillion: Megvallom, túl sokat nem tudtam korábban Magyarországról. Arról persze volt fogalmam, hogy mostanában a válogatott többször is játszott Hollandiával, és az eredmények ellenére látható volt, hogy vannak kiváló futballisták itt. Alig várom, hogy pályára léphessek az NB I-ben, és megismerhessem testközelből a magyar mezőnyt!

Tudna esetleg említeni olyan magyar futballistát, akinek emlékszik a játékára?

Geoffrey Castillion: Igen, például Németh Krisztiánt és Babos Gábort, ez persze nem véletlen, ugyanis ők játszottak a holland bajnokságban. Előbbi nagyon tehetséges támadóként él az emlékezetemben, a kapus, Babos pedig legendának számít Hollandiában.

Miként vélekedik az itteni ízekről?

Geoffrey Castillion: Jelenleg hotelben lakom, és ott szoktam étkezni, sokszor a csapattal együtt. Nagyon ízlenek a magyar ételek, alapvetően nincs nagy különbség a holland és az itteni koszt között, talán Magyarországon kevesebb halat esznek, mint nálunk. De nincs semmi probléma, eléggé mindenevő vagyok.

– Tamás Nándor –Sporthírek