Gólgazdag meccsen nyert a DVSE

Akt.:
Gólgazdag meccsen nyert a DVSE
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Ugyan nehezebben indult, de a vége sima lett, öttel verték a Szentest.

A Szentes látogatott Debrecenbe a férfi vízilabda OB I. középszakaszának alsóházi küzdelmeinek második fordulójában.

Pataki Gergely kezdte meg a gólgyártást a szombat délutáni összecsapáson, majd a vendégek hamar egyenlítettek. Smitula Gergő és Müller Máté révén már 3–1-re vezetett a DVSE, de a Szentes sem hagyta magát, újra egál volt. Végül Babay Árpád juttatta minimális előnyhöz az övéit a negyed végén.

A röpke szusszanót követően egyből módosult az állás, Nagy Márton akciógólja után 4–4-et mutatott az eredményjelző. Ebben a játékrészben igazán nem lehetett panaszra okuk a drukkereknek, hiszen egy meccsre is elegendő, 12 találat esett. Záporoztak a lövések, hol az egyik, hol a másik kapu hálóját zörgették meg a játékosok. A hazaiak folyamatosan tartották egy-két gólos előnyüket, mígnem Nagy ismét egyenlített, 8–8. A nagyszünet előtti másfél perc egyértelműen a cívisvárosiaké volt, sorozatban Sergi Mora, Kuncz Tamás és Müller is eredményes tudott lenni, így 11–8-as hazai fórnál fordulhattak az egyletek.

Kállay percei

A harmadik etapban végleg eldőlt a találkozó, 4–0-ra hozta ezt a nyolc percet a DVSE. Pontosabban a csapatkapitány, Kállay Márk, ugyanis mind a négy gólt ő jegyezte.

A záró felvonásban is kifejezetten aktívak voltak a pólósok, 18–13 lett a vége, vagyis magabiztosan húzták be a mérkőzést Varga Tamás tanítványai.

A DVSE március 12-én, szombaton 16 órától Kaposvárra látogat.

HBN


DEBRECEN–VALDOR SZENTES 18-13
(4-3, 7-5, 4-0, 3-5)

Debreceni Sportuszoda, 400 néző. Vezette: Petrovics M., Kovács Cs. T.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 4, Pataki G. 1, Süveges M. 1, Szőke Sz. 1, Sergi Mora 3, Halek M. 1. Csere: Müller M. 3, Smitula G. 1, Kuncz T. 1, Fekete G. 1, Babay Á. 1. Edző: Varga Tamás.

SZENTES: Lazic – Vörös V., Weszelovszky L. 2, Latinovic, Sekulic, Somogyi B. 1, Nagy M. 3. Csere: Kókai T., Pellei K. 1, Farkas K. 1, Lukács D. D. 2, Hegedűs B. 2, Bocskay I. 1, Straub E. Edző: Lukács Dénes.

Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 12/6.
Gól – büntetőből: 2/2, ill. 0/0.
Kipontozódott: Kuncz Tamás, ill. Kókai Tibor.​