Gól a Nagyerdei Stadionban

Akt.:
Balogh Norbert
Balogh Norbert - © Fotó: HBN
Debrecen – A tizenkilenc éves Balogh Norbert szeretne minél több lehetőséget kapni tavasszal a Lokiban.

Már több mint egy hete Törökországban tartózkodik a DVSC-TEVA gárdája, a hajdúságiak Belekben edzőtáboroznak – sok más magyar csapattal egyetemben. A lokisták egy hete a Torpedo Kutaiszivel 2–2-t játszottak, a Rapid Bucuresti együttesét pedig 2–1-re legyőzték. Szerdán újabb két edzőmeccs szerepelt a programban, a macedón Pelisztert és a cseh Slovackót is 1–0-ra verte a Debrecen.

Utóbbi találkozón az 1996-os születésű csatár, Balogh Norbert szerezte a győztes találatot. A DVSC-vel az első külföldi túráján részt vevő futballista osztotta meg velünk tapasztalatait.

Felvette a ritmust

– Remekül érzem magam az edzőtáborban, itt minden adott ahhoz, hogy megfelelően fel tudjunk készülni – mondta a Naplónak Balogh Norbert. – A pályák talaja kifogástalan és a beleki időjárásra sem lehet panaszunk, több alkalommal is húsz fok körüli hőmérsékletben végezhettük a gyakorlatokat. Ami a szerdai, Slovacko elleni mérkőzést illeti, valójában erőnlétben volt nehéz felvennem a ritmust, nagyobb volt az iram, mint amilyenhez általában szoktam, de az első 15-20 perc után átestem a holtponton és onnantól kezdve már jól éreztem magam a gyepen. A gólomat felidézve: szép támadást követően sikerült betalálnom. Kulcsár Tamás gyönyörűen ívelte át a labdát a hosszú oldalra Jovanovicnak, aki a tizenhatos sarkánál csinált egy lövőcselt, legurította a játékszert, én érkeztem és 14 méterről a hosszú sarokba tekertem – fogalmazott a támadó, aki tagja az U20-as válogatott kretének és abban reménykedik, a májusi, új-zélandi világbajnokságon is ott lehet címeres mezben.

Meglesz a dobogó

A válogatottbeli meghívóhoz persze nagyban hozzásegítené Baloghot, ha a Lokiban is mind többet játszana. – Csak remélni tudom, hogy lehetőséghez jutok a tavasszal a DVSC-ben – mondta szerényen a labdarúgó. – Úgy érzem, az őszihez képest mentálisan erősödtem, nagyon hajtani fogok azért, hogy megrúgjam első NB I-es gólomat a Nagyerdei Stadionban! Erőnlétileg is igyekeztem fejlődni és sikerült beilleszkednem a közösségbe, érzésem szerint elfogadnak a csapattársak, ami nagyon jó érzés – mondta a tizenkilenc esztendős csatár.
Balogh Norbert szerint a DVSC-TEVA az idei bajnokság végén mindenképpen oda fog érni a dobogó valamelyik fokára, ehhez megfelelő a játékosállomány Debrecenben, kifogástalan erőben van a csapat és a győzni akarásuk is átlagon felüli a cívisvárosiaknak.

HBN-TN


Elmarad az Ordabaszi elleni mérkőzés

Az eredeti tervek szerint szombaton délután, a törökországi edzőtábor utolsó előtti napján is két felkészülési összecsapást vívott volna a DVSC-TEVA, a kazah Ordabaszi és a szlovák Spartak Trnava ellen. Pénteken azonban kiderült, hogy csak a Spartakkal mérkőznek meg a hajdúsági labdarúgók (14 órától), ugyanis – ahogyan arról a klub hivatalos honlapja beszámol – Vadnai Dániel, Wittrédi Dávid és Berdó Péter sem teljesen egészséges, emiatt a keret hiányossá vált ahhoz, hogy kétszer 90 percet vívjon egy délután, ezért a magyarok lemondták a kazahok elleni meccset.A Loki egyébként pénteken két foglalkozást is tartott a török tengerparti városban, délelőtt a konditeremben feszültek meg Lázár Pálék, délután pedig a helyi edzőcentrum füvén végezték gyakorlataikat. A társaság hamarosan újra viszontláthatja szeretteit, ugyanis hétfőn délután megérkezik Debrecenbe a piros-fehér különítmény.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek