Gödöllőn szerzett ezüstérmet a DFSE

Gödöllőn szerzett ezüstérmet a DFSE
© Fotó: DFSE
Debrecen – A Debreceni Frizbi Sportegyesület felnőtt csapata második helyen végzett a Gödöllőn megrendezett felkészülési versenyen. A nívós mezőnyben elért ezüstérmet komoly sikerként értékeli a klub.

A február 11-12-én Gödöllőn megrendezett Seven Ultimate Tournament hét csapat részvételével zajlott. A mezőnyben cseh, szlovák és osztrák klubcsapatok szerepeltek két magyar alakulat mellett. A körmérkőzéses rendszerben lebonyolított tornát az osztrák BigEZ nyerte, megelőzve a Debreceni Frizb Sportegyesület (DFSE) felnőtt csapatát, a FreeBees-t.

„Hat mérkőzésünkből négyet megnyertünk, és megelőztük az összes olyan csapatot, amelyek az Európai Ultimate Bajnoki Sorozat első fordulóján az ellenfeleink lesznek” – fogalmazott Tőzsér Tamás, a debreceniek egyik handler (irányító) játékosa. – Ebből persze messze menő következtetést nem szabad levonni, hiszen a klubok nem rég kezdték el felkészülést a szabadtéri szezonra, de a Seven-en elért eredmény azt bizonyítja, hogy az alapozás során kiváló munkát végzett a csapatunk – tette hozzá.

fr2

Fotó: DFSE

Az Európai Bajnoki Sorozat első, kvalifikációs fordulóját május végén Csehországban rendezi az Európai Ultimate Szövetség. A DFSE idei célja, bekerülni a régió legjobb nyolc csapata közé. A versenyig hátralévő három és fél hónapban erre készülnek debreceni játékosok.

– Debreceni Frizbi Sportegyesület –