Globális gondok vannak a Lokinál

Globális gondok vannak a Lokinál
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – A fizikálisan és mentálisan is szétesett csapatot prémium megvonással sújtotta a klubvezetés.

A Siófoktól hazai pályán elszenvedett 30–21-es vereséget követően Érden is súlyos zakót kapott a DVSC-TVP, 32–20-ra diadalmaskodtak Klivinyiék szombaton. A nem várt vereségekre, illetve a nagyon gyenge játékra kerestük a választ Köstner Vilmossal, a Loki szakmai igazgatójával.

Problémák sora

– Volt már arra példa a DVSC történetében, hogy egymás után kétszer vereséget szenvedett a csapat. Ám olyanra nem emlékszem, hogy egy nagy pofon után a következő meccsen ne lettek volna olyan jelek, amelyek a javulásra utalnának. Sajnos most ezt is megértük. Immár 37 esztendeje vagyok a pályán, ennyire látványos általános összeomlást még nem tapasztaltam a karrierem során – nyilatkozta a Naplónak a szaktekintély. – Globálisan kerültünk padlóra, a forma, a fizikai és a mentális teljesítményünk is kritikán aluli lett a legutóbbi találkozókra. Ami a legfurcsább az egészben, hogy mindössze egyetlen hónap telt el a bajnokságból, s máris a visszaesés jeleit kell tapasztalnunk minden téren. Pedig nagyon jó volt a nyitány, az MTK-t kiütöttük, becsülettel helytálltunk a Vác és az FTC otthonában, majd óriási bravúrt értünk el a Dunaújváros legyőzésével. Talán ezek a sikerek vezettek oda, hogy a játékosok önértékelésében is látok hibákat. Ráadásul egyéni és csapatszinten is vannak gondok, a játékosok nem tesznek meg mindent egymásért, a Lokiért. Igazából nem a vereség ténye az elszomorító, hanem az, ahogy kikaptunk. Érden például már a meccs elején azt tapasztaltam, hogy feladta a meccset a DVSC. Ilyen nem történhet meg azzal a csapattal, amelyik a piros-fehér mezt viseli! – mondta határozottan Köstner, majd kiemelte, ilyen körülmények között nagyon régen készülhetett a gárda, minden feltétel adott a jó szerepléshez, éppen ezért megdöbbentő az, ami történik.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Edzőkérdés?

– Ha nyer egy csapat, akkor ügyesek a lányok, ha veszít a gárda, az az edző hibája – régi tézis ez a szurkolók részéről. A jelenlegi helyzetért a játékosoknak és a szakmai stábnak – köztük nekem is – megvan a maga felelőssége. Nem szoktam örülni a bajnokságban beálló szüneteknek, ám most kifejezetten jól jön az a három hét, ami a válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt következik. Most lehetőségünk nyílik rendezni a sorainkat, javíthatjuk a fizikai és technikai hibáinkat. Nagyon bízom benne, hogy a Loki a bajnoki szünetet követően visszakerül arra a vágányra, amelyen a csapatnak haladnia kell – fogalmazott a magyar válogatottnál segítő edzőként ténykedő debreceni szakember.

A szakmai igazgató kérdésünkre elárulta, a csapatot megbüntették, az eddigi két győztes mérkőzés prémiumát megvonta a klubvezetés.

HBN-Boros Norbert
hirdetés