Giuseppe Tornatore leszerződött a kínai Alibaba filmstúdió egy filmjére

Peking – A Cinema Paradiso rendezője, Giuseppe Tornatore leszerződött a kínai Alibaba Pictures Group filmprodukciós cég egyik filmjére.

Az elektronikus kereskedőóriás egy kínai produkció rendezését akarja az olasz filmrendezőre bízni. A megállapodást a Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál (BIFF) koprodukciós fórumán kötötték meg vasárnap – írta a Variety.com.

Tornatore közölte, hogy egyelőre még nem határozták meg pontosan, milyen projektre szól a megállapodás. A rendező arról is beszélt, hogy a következő két-három évben forgatja majd le a kínai többségi finanszírozással készülő produkciót.

A hollywoodi portál szerint nem világos, hogy része-e a rendezővel kötött egyezség a 2014-ben létrejött kínai-olasz kétoldalú koprodukciós szerződésnek. Ennek az együttműködésnek a keretében elsőként Cristiano Bortone Coffee című alkotása készült el.

A Maléna rendezője előtt már olyan neves alkotók szerződtek az Alibaba filmstúdióval, mint Vong Kar-vaj és Peter Chan.

Az Alibaba Pictures 2015-től fektet be hollywoodi produkciókba is: először a Paramount Pictures Mission: Impossible – Titkos nemzet című akciófilmjének finanszírozását támogatták.

A 6. Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál a hétvégén kezdődött és szombaton zárul.

– MTI –