Gina: a randidrog

Gina: a randidrog
Először is egy kis fogalmi ismeret, mi is számít drognak. Drognak minősülnek azok az anyagok, amelyek képesek megváltoztatni a tudat állapotát. A kábítószerek használata a legelterjedtebb probléma a világon.

A cigaretta, a kávé és az alkohol is valamilyen szinten drognak nevezhető, de ezek fogyasztása társadalmilag elfogadott és megszokott dolog. De amik igazából ebbe a csoportba tartoznak, tehát a tiltott drogok a kokain, heroin, crack, speed, extasy, LSD, hasis, GHB… és még sorolhatnánk.

Az utóbbi években már hozzánk is betört a GHB (gamma hidroxibutirát), más néven Gina vagy randidrog. Leginkább szórakozóhelyeken alkalmazzák vagy próbálják alkalmazni természetesen nőknél. A kiszemelt áldozat általában egy csinos lány, aki önfeledten szórakozik és nem áll tőle távol egy kis flörtölés sem.  

A GHB-t gyakran szokták folyékony extasy-nak nevezni. Először 1961-ben állították elő és sokáig érzéstelenítőként használták. A GHB színtelen, szagtalan, kissé sós ízű folyadék, rendszerint kis üvegekben vagy kupakonként árulják. Kis mennyiségben alkalmazva a nyugalom és béke érzését váltja ki, vidámmá és közvetlenné teszi fogyasztóját, feloldja a belső gátlásokat. Nagy mennyiségben teljes emlékezetkiesést, a koordinációs képesség elvesztését, émelygést, izomlázat, a tájékozódó képesség elvesztését, ájulást, eszméletvesztést, szédülést, hányingert és hányást okozhat. Túladagolása akár kómához, görcsökhöz, fulladáshoz, légzési nehézséghez és halálhoz is vezethet.

Általában a nemi vágy serkentését, és a gátlások feloldását akarják elérni az áldozatnál, de ha ez nem vezet célhoz, akkor jön a második szint. A GHB, ami valójában egy színtelen festéklemosószer, amiből néhány csepp elég, egy alkoholos italba, kávéba, üdítőbe és körülbelül 10-15 perc elteltével az áldozat védekezésképtelenné válik, és a szer teljes tudatkiesést idézzen elő.  Ilyen állapotban könnyű elvinni és megerőszakolni a nőt, hiszen teljesen magatehetetlen. A GHB meglehetősen gyorsan kiürül a szervezetből, miután az áldozat magához tér, szinte teljesen éber állapotba kerül és értetlenkedve áll a furcsa helyzet előtt, nem érti, hogyan került az adott helyszínre és miért nem emlékszik a történtekre.

A Gina alkalmazója széles körű lehet. Nemcsak erőszakra hajlamos szexuális bűnözők alkalmazzák. Sajnos egyre többször megtalálható szexre éhes és a szert jól ismerő, és alkalmazó, külsőre teljesen normális férfiaknál is, akik csak egy „kellemes” estét akarnak eltölteni egy lánnyal. Volt rá példa, hogy valaki egy randin is alkalmazta, hiszen a célja az volt, hogy minél előbb az ágyába vihesse az lányt, vagy így vagy úgy. 

Különböző bűnözői csoportok emberrablásokhoz is ezt a drogot alkalmazzák

Jobb elővigyázatosnak lenni, mivel a szer használata ellen védekezni nemigen lehet, ezért marad a megelőzés: poharunkat ne hagyjuk felügyelet nélkül, illetve nem ajánlott bizonytalan tartalmú italokba beleinni és vadidegen emberektől italokat elfogadni!

Forrás: www.mocsokmacsok.hu