Gimis fiatal zsebpénzt keres

Akt.:
Diákmunkás regisztrál a munkaügyi központban
Diákmunkás regisztrál a munkaügyi központban - © Fotó: ÉKN archív
Hajdú-Bihar – Idén is meghirdette a Nemzetgazdasági Minisztérium a nyári diákmunkaprogramot.

Magyarhomorogon eddig húsz fiatal jelezte az önkormányzatnál, hogy a diákmunkaprogram keretében szívesen tenne szert némi zsebpénzre, és csalódottan kellett tapasztalniuk, hogy csupán nyolc diák hadrendbe állítására kaptak forrást.

Igény van rá

A program keretében a 16–25 év közötti diákok a helyi önkormányzatoknál és intézményeiknél vagy önkormányzati tulajdonban lévő társaságoknál kaphatnak munkát. A Napló által felkeresett településeken van példa négy-, hat- és nyolcórás foglalkoztatásra egyaránt. A rájuk váró feladatok palettája is meglehetősen színes, az irodai munkától az uborkamosásig szinte mindenre van példa.

– A kétszer négy gyerek egy-egy hónapig, napi hat órában kap tőlünk feladatot, de még nem adtuk fel a reményt, hogy esetleg többen is jöhetnek. Hátha észreveszik ott fent, hogy mekkora az igény – fogalmazott Barabás Károlyné, magyarhomorogi polgármester. Kabán csak a napokban tudták meg, hogy tizenegy diák nyári foglalkoztatásához kaptak támogatást, ezért amikor beszéltünk, Szegi Emma városvezető még nem is tudta megmondani, hogy a fiatalok pontosan hol és mit fognak csinálni.

HBN-PA

A teljes cikk a Napló keddi számában olvasható.