GfK: C. Ronaldot ismerik, Casillast szeretik a magyarok

GfK: C. Ronaldot ismerik, Casillast szeretik a magyarok
Cristiano Ronaldo a legismertebb külföldi labdarúgó a hazai internetezők körében – derül ki a GfK Hungária SztárMonitor felméréséből.

A kedveltségi lista élén azonban nem a portugál focista, hanem a spanyol válogatott kapusa, Iker Casillas áll.

A májusi körkérdésben a labdarúgó világbajnokság 18 labdarúgójának ismertségét és kedveltségét vizsgálta a GfK Hungária. A hazai válaszadók többsége Cristiano Ronaldot ismeri legjobban, a portugál labdarúgó kilétét tízből heten tudták. Ebben nem volt eltérés a férfi és női válaszadók között. Az ismertségi lista második helyezettje a brazil Kaká, akit 60 százalék tudott pontosan azonosítani, harmadik helyen pedig az argentin Lionel Messi szerepel, akit 53 százalék ismer.

A francia Franck Ribéryt a megkérdezettek 33 százaléka ismerte fel, és hasonló arányban csengett ismerősen az angol Frank Lampard neve is.

A legismertebb labdarúgók kevésbé népszerűek

A legkedveltebb játékos viszont nem a fent említettek közül került ki: a legtöbben a spanyol Iker Casillas-szal szimpatizálnak. Őt Lionel Messi, az argentin válogatott csatára követi, a legismertebb labdarúgók viszont kevésbé népszerűek a válaszadók körében. Ronaldo és Kaká mindössze 7 százaléknál számít kedvencnek.

A kedveltségnél egyébként eltérően osztályoztak a nők és a férfiak. Előbbiek Iker Casillasnak és Frank Lampardnak adtak sok pontot, utóbbiaknál pedig Lionel Messi és Xavi Hernandez a kedvenc. Ők négyen egyébként mindkét nemnél előkelő helyen állnak, míg Steven Gerrard angol középpályás, a holland Arjen Robben, a francia Thierry Henry és az olasz Gianluigi Buffon megosztja a véleményeket.

– Független Hírügynökség –