Germán henger

Vélhetően sokan ismerik Gary Lineker immár klasszikus mondását: “A futballt 22-en játsszák, és a végén mindig a németek nyernek”

Szinte egy pillanatra sem hagyott kétséget a kirobbanó formában lévő nationalelf, hogy ki is az esélyes a D-csoport második mérkőzésén. Igaz a Durban stadionban remekül kezdtek az ausztrálok, de legnagyobb helyzetüket Lahm kivágta a gólvonalról. S ezek után nem volt megállás, a balról érkező Podolskit ugyanis egyedül találta a labda, s ő olyan erővel tűzte rá a 8. percben, hogy abba Schwarzer már csak belekapni tudott.

Ez már nem is német foci

Három nevet kell kiemelni a német válogatottból, akik olyan új színt hoztak játékukba, melyre talán még soha nem volt példa történetükben. Özil, Müller, Kheidra fiatalságukkal, robbanékonyságukkal tökéletesen illeszkedtek be a már évek óta együtt játszó támadóalakzatba, s kreativitásukkal megreformálták a jól bevált fegyelem és munka képletét, mely igen kellemes látványt nyúlt a semleges szurkolóknak.

Klose még mindig kihagyhatatlan

A németek által kidolgozott helyzetek közül még egy beakadt, hiszen Miloslav Klose Lahm beadását tökéletesen fejelte el a kapuba a rosszul kimozduló Schwarzer mellett a 26. percbe, aki így már 11 VB gólnál jár. Özil pár perccel későbbi szemtelen próbálkozását érdemes még kiemelni az európai helyzetek közül, hiszen az egyedül kiugró fiatal labdarugó olyan pimaszul emelte át a kapus felett, hogy az már káprázatos.

Újabb piros lap

A második játékrész első percei talán meglepetésre ausztrál fölényt hoztak, de Cahill az 56. percben csúnyán felrúgta Scweinsteiger hátulról, amiért rögtön piros lapot kapott. Ez pedig megpecsételte a szigetországi válogatott sorsát, s az emberelőnybe kerülő német válogatott ki is használta a lehetőséget. Előbb Thomas Müller teremtette meg magának a gólhelyzetet, s lőtt belőle gyönyörű gólt, majd Özil centerezett tökéletesen, s Cacaunak csak a lábát kellett beletenni, hogy a játékszer a hálóba kössön ki.

Ez akár aranyat is érhet

A megfogyatkozott ausztrálok becsülettel küzdöttek a szépítésért az utolsó percig, de ez ellen a német válogatott ellen semmi esélyük sem volt, akik ráadásul ezzel a teljesítménnyel bejelentkeztek az aranyra.

Címkék: , , ,