Helyi közélet

2015.03.24. 16:34

Bűnmegelőzési előadás gyerekeknek

Debrecen - Bűnmegelőzési előadást tartott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője Debrecenben.

Debrecen - Bűnmegelőzési előadást tartott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője Debrecenben.A debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium adott otthont annak a Gyermekjogi Roadshow-nak, amelyet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ szervezett 2015. március 21-én „Gyere-K-épbe” címmel.

A szervezők a program keretében 8 regionális helyszínen – köztük Debrecenben is – színes, gyermekjogi ismeretterjesztőkkel és szakmai programokkal várták a társadalom talán legkiszolgáltatottabb érintettjeit, – a gyermekotthonokban, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élőket – valamint kísérőiket.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott a rendezvényhez, amelyen dr. Juhász Zoltán r. alezredes a Bűnmegelőzési Osztály vezetője előadásában hangsúlyozta, hogy az állami gondoskodás alatt állók fokozattan veszélyeztetettek a bűnelkövetővé, valamint az áldozattá válás szempontjából is. Különösen igaz ez abban az esetben, amikor a diák önkényesen elhagyja a gyermekvédelmi intézményt és oda nem tér vissza.

Az alezredes tájékoztatta a résztvevő gyerekeket és képviselőiket, hogy melyek azok a veszélyek, amelyek egy-egy ilyen eltűnés kapcsán érhetik őket. Ezt követően a gyerekek és az előadó fórum jellegű beszélgetésen vették számba azokat a lehetőségeket, amelyek segíthetik elkerülni az elkövetővé, vagy áldozattá válásukat.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában