Gépfegyveres ámokfutó egy kínai bíróság épületében

Gépfegyverrel és pisztollyal lövöldözött egy bank biztonsági őre Jungcsou városának bírósági épületében kedden Kína középső részén – közölte a kínai média.

Az ámokfutó három bírót megölt, három további embert megsebesített, majd végzett önmagával.

A helyi Posta Takarékbank biztonsági őre készpénzt vitt a pénzintézet fiókjába, majd onnan ment a bírósági épületbe, majd a negyedik emelet egyik irodájába betörve eszeveszett lövöldözésbe kezdett -írta a Procuratorate Daily című lap, amely szerint egyelőre nem tudni, mi volt a 46 éves férfi támadásának indítéka.

A férfi állítólag a bank biztonsági személyzetének vezetője volt, és a támadás előtt magához vett egy géppisztolyt és két pisztolyt. A kollegáinak azt mondta, hogy a fegyvereket ellenőrzésre viszi. Kínában tilos magánembernek fegyvert tartania. Engedélyt csak azok kapnak fegyverviselésre, akik pénzszállítmányokat védenek.

A keddi ámokfutás már a sokadik véres incidens Kínában, ahol az utóbbi időben főleg gyerekek ellen követtek el támadásokat. Március óta 17-en haltak meg, köztük 15 iskolás gyerek, és sokan megsebesültek több merényletben.

– Független Hírügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek