XXI. századi technikát állít „csatasorba” a DKV

Akt.:
Gépesített pályakarbantartás
Gépesített pályakarbantartás - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Sok, eddig kézzel végzett munkát feleslegessé tesznek az új gépek.

A villamospályák karbantartására egy speciális, német gyártmányú teherautót és egy ahhoz tartozó többfunkciós gépet vásárolt a DKV Zrt a 2-es villamos projekt részeként. A cég vezérigazgatója, Nagy Attila a 145 millió forintba került eszközök bemutatásakor elmondta: ezekkel ki lehet takarítani a sínekbe került szennyeződéseket, tudnak villamost vontatni, télen le tudják tolni a havat a pályákról, valamint emelőkosarának köszönhetően a felsővezetékek javítására is alkalmas. Ez jelentős előrelépés, mert a pályakarbantartás nagy részét eddig kézzel, illetve egy több mint 30 éves járművel végezték.

HBN-OCs


Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A villamossínen és közúton egyaránt közlekedni képes teherautó, illetve az adapterek Euro6-os motorral működnek. A szerelőkosár kétszemélyes, maximum 11 méter magasba és 4 méter szélességben nyújtható ki.

A cégvezető arról is beszámolt, hogy az Ispotály utcai villamospálya felújítása a vártnál sokkal gyorsabban halad. A beruházás befejezését most április 30-ára tervezik. A villamosok viszont várhatóan már 18-ától vissza tudnak majd menni a Salétrom utca remízbe.

A munkák miatt ideiglenes elterelt 30-as és a 30/A-s autóbuszok ismét az eredeti útvonalukon közlekednek.

HBN-OCs
hirdetés