Kultúra

2007.12.07. 15:59

Insipid: nagylemez jövőre

<p>Debrecen - A leginkább a Red Hot Chili Peppers-sel rokon stílusú, Magyarországon nem igazán elterjedt funk-rock zenét játszó Insipid zenekar várhatóan jövő év februárjában jelenteti meg első nagylemezét.</p>

Nem is kimondottan funk-rock a stílus – olvasható a fiúk weboldalán – inkább modern rockzene kis funk elemekkel, „amelyek pont azért jók, mert ettől lesz ízes, a többi együttesétől megkülönböztethető”.

A Békés megyei Insipid zenekar 1999-ben kezdett el aktívan működni. 2000-ben készült el első demojuk 20 perc címmel, 2001-ben jelent meg a második Dunna Party címmel. Még ebben az évben kezdenek előkelő helyezéseket szerezni különböző tehetségkutatókon. Egyre nagyobb zenekarok előtt kapnak bemutatkozási lehetőséget, a teljesség igénye nélkül: Kispál és a Borz, Nyers, Black Out, Vénusz stb.

2001 óta a banda minden évben fellép a Sziget fesztiválon.

2002-ben elkészült a harmadik demo, a Puerto Rico – sokáig ezzel a számmal azonosítják be a zenekart. Újságmegjelenések tömkelege után a régi Petőfi Rádió Új generáció műsora kezd el játszani néhány Insipid szerzeményt.

2003-ban kisebb rádiókba és különböző televíziók zenés műsoraiba hívják őket, majd egy évvel később rögzítik a Kapcsolj át! címre keresztelt multimédiás kislemezüket, amivel egy nagyot sikerül lépniük, hiszen a kislemezen látható klipet a magyar zenetévé is műsorára tűzi. 2005 és 2006 koncertturnéval és dalszerzéssel telik. 2007 októberében a banda lemezszerződést köt a debreceni Pixel Film-mel.

Az első Insipid nagylemezt 2008 februárjában tervezik megjelentetni. A zenéjükben keverednek a rock a pop és a funk elemei, és ezek egy fogós egésszé teljesednek ki a dalokban. A lemez megjelenéséig még nagy munka vár a srácokra és a kiadóra is. A napokban zajlott le a zenekar fotózása, készül a nagylemezhez illő új honlap, új zenekari pólók és egyéb nyalánkságok látnak nemsokára napvilágot.

Szervezés alatt van már az első videoklip is, és a tavaszi lemezbemutató koncertturné állomásai is alakulnak. Az Insipid tehát nagy ugrásra készül, érdemes rájuk figyelni!

Aki kíváncsi a srácokra, az 2007. december 13-án, csütörtökön megnézheti őket: a banda a Wigwam 2 Rock Café falait remegteti meg! A koncert anyagát természetesen, 2008. februárjában megjelenő nagylemez alkotja majd, néhány meglepetés feldolgozással fűszerezve.

Az esemény előtt néhány nappal lesz egy játék a zenekar honlapján, ahol a helyes megfejtők között koncertbelépőket sorsolnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!