Generációkat összekötve

Megyeszerte tartanak októberben különféle rendezvényeket az idősek Hónapja alkalmából. Idősek Hónapja megyei program [.pdf – 125KB]

A helyi kezdeményezéseket, felkérésre a megyei önkormányzat és a megyei idősügyi tanács is támogatja, méghozzá igyekszik a hagyományosan kulturális programokat szakmaiakkal bővíteni – foglalta össze a lényeget Gyárfás Ildikó, a megyei közgyűlés elnöke a mai sajtótájékoztatón.

Felhívják tehát az idősügyi szervezetek, klubok figyelmét, hogy éljenek a lehetőséggel, s igényeljék a szakmai segítséget egészségügyi, szociális kérdésekben, valamint az oktatás és szakképzés területén. Az idősügyi tanács vállalja szakmai anyagok, szakemberek, előadók biztosítását a klubrendezvényekhez. A szakmai munkát az ÁNTSZ, a megyei egészségbiztosítási pénztár, valamint a megyei nyugdíjbiztosítási igazgatóság referensei és az idősügyi tanács koordinálják. 

Nagyszülő és unoka 

A generációkat összekötve, az október 11-én délelőtt 10 órától kezdődő előadás keretében , amelynek helyszíne a Megyeháza Díszterme, meghirdetik a ,,nagyszülő és unoka”, közös internethasználatra buzdító versenyt.

Új színt, sőt új értelmet ad az idei rendezvénysorozatnak, hogy az idősügyi tanács, a megyei idősügyi szervezetek támogatásával csatlakozik az Egészség Hídja, mellrák elleni országos kampányhoz. Minden lehetőséget megragadnak, hogy felhívják a figyelmet az emlőszűrés fontosságára, s ösztönözzék a 45-65 közötti nőket az emlőszűrésen való részvételre.

Sz.K.